Workshopreeks Jaarplantool

Wij ontwikkelden een handige tool om een evenwichtige jaarplanning mee uit te bouwen voor je klas. Deze zit boordevol activiteiten rond wetenschap, techniek en STEM: de Jaarplantool. 

Aan de hand van vier boeiende workshops werken we rond de Jaarplantool.

*Dag vol elektriciteit: Deelnemers spelen ‘stroomkringske’, gaan aan de slag met de elektriciteitsdoosjes en maken nadien enkele realisaties met een stroomkring.
*Dag vol technische vaardigheden (hamer-tang-zaag): Leerkrachten oefenen technische vaardigheden: in verstek zagen, solderen, gaan aan de slag met tangen en ijzerdraad, leren over houtbewerking en maken doorheen de dag enkele realisaties met verschillende technieken.
*Dag vol technische principes: De leerkrachten gaan aan de slag met tandwielen, hefbomen, katrollen, overbrengingen en schaar mechaniek. Vanuit de mechanica komen we tot eenvoudige realisaties die je in de klas kunt maken.
*Van techniek tot STEM: Als je al goed met techniek bezig bent, is het slechts een kleine stap tot STEM. In een goede STEM-activiteit komen de verschillende componenten geïntegreerd aan bod. Tijdens deze dag probeer je STEM-activiteiten uit en ontdek je jouw STEM-vaardigheden.

Deze workshops zijn de volgen in Leuven, Mechelen, Hasselt en Antwerpen. Kijk op ons website voor meer info. 

RVO-Society vzw
Organisatie

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
lager 1e, 2e, 3e, 4e, 5e, 6e leerjaar
 vak Niet vakgebonden
Info
Soort Nascholing of activiteit
Publicatie26-07-2019
Nummer 94301
Categorie
Nascholing - Studiedag - Workshop
Trefwoorden
bouwenhamerhefboomhoutbewerkingjaarplantoolsolderenSTEMSTEM-workshopstroomkringtechniektechniek op schooltechniekonderwijswetenschappen en techniekworkshopreekszaag