Bijdragen in verband met activiteiten zijn onder voorbehoud en afhankelijk van de meest recente ontwikkelingen in de strijd tegen het coronavirus. Volg de informatie op https://onderwijs.vlaanderen.be/nl/coronavirus en https://www.info-coronavirus.be/nl/. Contacteer de organisator bij twijfel.

Heide-eXPerts : Wandeling met doe- en denkopdrachten

Logo provincie Antwerpen
Provincie Antwerpen

De leerlingen trekken, gewapend met een tablet, het provinciaal domein ‘Kesselse heide’ in. De applicatie nodigt leerlingen uit om zelf op ontdekking te gaan en de heide ten volle te ervaren. 

We vertrekken vanuit de onderzoeksvraag: is het behoud van de heide nodig voor mens en natuur?

Aan de hand van verschillende doe- en denkopdrachten verzamelen ze voldoende kennis om de vraag te beantwoorden. Ze onderzoeken de planten, de dieren, de bodem en het water. Ze leren wat een bedreiging vormt voor de heide, hoe ze dit kunnen tegengaan en wat de meerwaarde van de heide is voor de mens en natuur. 

Op het einde vormen de leerlingen op basis van hun nieuwe kennis en vaardigheden een eigen waardeoordeel over het behoud van de heide. De applicatie zorgt opnieuw voor een mooi verslag op het einde van de excursie dat per e-mail wordt doorgestuurd.

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid?
PIME
Organisatie