Bijdragen in verband met activiteiten zijn onder voorbehoud en afhankelijk van de meest recente ontwikkelingen in de strijd tegen het coronavirus. Volg de informatie op https://onderwijs.vlaanderen.be/nl/coronavirus en https://www.info-coronavirus.be/nl/. Contacteer de organisator bij twijfel.

Van de hel naar de hemel in Abdij van Park

Pater lezend in boek
Tekening

Bij de eindtermen geschiedenis wordt het begrip multiperspectiviteit in de kijker gezet. Hierbij worden verschillende gezichtspunten samengebracht én ben je bereid om je te verplaatsen in de schoenen van een ander.

Voor de leerlingen secundair onderwijs is het niet altijd evident om de rol van religie in de middeleeuwse maatschappij te begrijpen. De Kerk beheerste niet enkel het spirituele leven van de middeleeuwse mens, maar ook het economische, culturele en politieke leven.

Om hier dieper op in te gaan ontwikkelde PXL Education samen met Erfgoedcel Haspengouw het interactieve spel 'Van de hel naar de hemel'. Nu werd dit spel aangepast naar onze prachtige abdijsite. De leerlingen ontdekken op unieke wijze de abdijsite en haar geschiedenis.

In dit spel word je helemaal ondergedompeld in de middeleeuwen en het leven in en rond de abdij. Samen met middeleeuwse personages, zoals Willem de boer en Gerlinde de koopvrouw verdienen je aflaten. Wie bereikt als eerste de hemel?

Van de hel naar de hemel is een verfrissende manier om aan de eindtermen geschiedenis en de leerplannen godsdienst van de tweede graad te werken. Het biedt ook creatieve mogelijkheden binnen de erfgoededucatie.

Reserveer je klasbezoek minstens twee weken op voorhand.

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid?
PARCUM
Organisatie