Recht op Liefde

Gekleurde handen in een kring
Pixabay

Opzet: 

De handleiding Recht op Liefde werd ontwikkeld door ella vzw & Merhaba vzw om op een laagdrempelige manier rond seksuele en genderdiversiteit te werken met mensen met migratieachtergrond. Via een kader en methodieken leren we trainers hoe ze met groepen in dialoog kunnen gaan over identiteit, uitsluiting, gender en seksuele diversiteit

Doelgroep:

Mensen die in groepsverband werken met mensen met migratieachtergrond (leerkrachten secundair onderwijs, leerkrachten maatschappelijke oriëntatie, sociaal-cultureel werkers, jeugdwerkers, e.a.).

Doelstelling:

Oefeningen en perspectieven aanreiken om seksuele diversiteit bespreekbaar te maken; leren omgaan met weerstand, en negatieve reacties ombuigen naar een meer open houding.

Leermethode:

We volgen de inhoud van de methodiek, die is opgebouwd rond vijf modules: identiteit en beeldvorming; interculturaliteit; gender; seksuele diversiteit; religie. Bij elke module hoort een woordje uitleg en vooral veel interactieve oefeningen.

Programma: De vorming duurt 1 dag.

docAtlas Turnhout: dinsdag, 11 februari, 2020 van 10.00 tot 16.30 u.

docAtlas Antwerpen: donderdag, 12 maart , 2020 van 09.30 tot 16.00 u.

Inschrijven stuur een mail, graag met vermelding van de context waarbinnen u actief bent, en waarom u deze vorming wil volgen.

Benedikte Faes
Organisatie, firma, vzw

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan