Verbindend communiceren met leerlingen, ouders en elkaar

Mensen communiceren als 'puzzelstukken'
APB Provinciaal documentatiecentrum Atlas

Inhoud?
Verbindende communicatie is gebaseerd op de theorie van geweldloze communicatie van Marshall Rosenberg. Deze manier van communiceren helpt om duidelijk te beseffen wat voor jou belangrijk is en wat je nodig hebt en hoe je dit kan overbrengen naar anderen. Het inspireert je om op een effectieve en respectvolle manier te zeggen wat je van anderen verwacht, wat je lastig vindt of anders wil en ook wat je waardeert.

Op deze manier kom je minder vaak in een conflictsituatie terecht. Tenslotte geeft het verbindend communiceren ook inzicht in hoe je empathisch kan luisteren. Je leert de echte boodschap te capteren die vaak verhuld zit in verwijt of boosheid.

Concreet zullen we deze voormiddag de 4 stappen doorlopen en maken we steeds de koppeling naar de praktijk. We zullen communicatie met ouders, leerlingen en collega’s bekijken. Verder krijgt u concreet materiaal aangereikt om verder mee aan de slag te gaan.

Door wie?
Melina Gorrebeeck is reeds meer dan 10 jaar CLB-medewerker. Daarnaast runt ze een eigen multidisciplinaire groepspraktijk en vormingscentrum The Mind Academy en geeft ze les in diverse opleidingen hoger onderwijs. De dagelijkse input vanuit de praktijk in combinatie met het volgen en geven van verschillende opleidingen vormen de basis om met teams aan de slag te gaan.

Voor wie?
Alle geïnteresseerden uit het onderwijswerkveld en sociale sector die werken met kinderen of jongeren tussen zes en achttien jaar.

Extra?
Graag vooraf via mail naar een casus bezorgen. Dit mag een korte schets zijn van een situatie waarin de communicatie vaak moeilijk loopt.

Benedikte Faes
Organisatie, firma, vzw

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
niet niveaugebonden alle
 vak niet vakgebonden
Info
Soort Nascholing of activiteit
Publicatie18-09-2019
Nummer 95592
Categorie
Nascholing - Studiedag - Workshop
Trefwoorden
communicatie ouders-schoolcommunicerencommuniceren met collega'scommuniceren met leerlingengeweldloze communicatieThe Mind Academyverbindende communicatie