Romeo en Julia : Workshop dramatische expressie NT2

Cover van boek van Peter Schoenaerts
Theater van A tot Z

Tijdens deze workshop reikt Peter Schoenaerts praktische tips en werkvormen aan om met tieners en/of volwassenen aan de hand van dramatische expressie taal te oefenen (NT2 of vreemde talen).

Het toneelstuk Romeo en Julia werd speciaal geschreven voor anderstalige tieners en volwassenen die Nederlands leren. Sinds vorig jaar februari is Theater van A tot Z ermee op tournee door heel het land. Op 1 april 2020 is de voorstelling te zien in de Rode Zaal van het Fakkeltheater in Antwerpen. Bij Romeo en Julia is een boek verschenen met daarin het scenario en didactische tips om op een speelde manier Nederlands te oefenen met tekstfragmenten en dialogen in de NT2-klas: Romeo en Julia, theater in eenvoudig Nederlands (uitgeverij Boeklyn).

 

Door wie?

Auteur Peter Schoenaerts was zelf jarenlang NT2-docent. Hij werkt tegenwoordig vooral als taalexpert en acteur. Hij komt een twee uur durende workshop dramatische expressie geven voor iedereen die NT2 of vreemdetaallessen geeft aan tieners of volwassenen.

Voor wie?

leerkrachten OKAN, NT2-docenten, leerkrachten Nederlands en vreemde talen uit het secundair onderwijs of het volwassenenonderwijs, en studenten lerarenopleiding

Kostprijs?

€ 15 inclusief boek

Extra info?

Acteerervaring is niet nodig.

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan

Ontdek ook

Bekijk alle