STEAM - Programmeren met arduino (Basis) : Fyxxi Opleiding

Arduino
Flickr

Inleiding

Arduino is een open source computerplatform, waarmee het mogelijk wordt om informatica te koppelen aan fysieke objecten. Arduino maakt het mogelijk om objecten te laten reageren op hun omgeving aan de hand van sensoren, schakelaars, ... Het is dus een apparaat om fysische informatica makkelijk en toegankelijker te maken. De arduino is oorspronkelijk ontworpen voor kunstenaars om in hun kunst interactie te kunnen verwerken. Maar met arduino kan je natuurlijk nog veel meer, denk aan robots, theremins, afstandbedieningen, ... Hij wordt zelfs gebruikt als het brein van een 3D-printer!

Resultaat

Je krijgt van ons een eerste basis mee om aan de slag te gaan met arduino. Wens je na deze sessie diepgaander aan de slag te gaan met de controllers? Schrijf dan in voor een van onze gevorderde sessies.

Na deze sessie zal je meer praktijkervaring hebben opgedaan met arduino (een open-source hardware microcontroller board), de basisprincipes van de code onder de knie hebben en meer zicht hebben op electronica.

TIP: Ben je op zoek naar een makkelijk inzetbare tool voor de eerste graad SO en heb je zelf geen uitgebreide programmeerachtergrond? Dan raden we je aan om te starten met de micro:bit, je vindt hier meer informatie over deze opleiding.

Voorstelling Fyxxilab

Deze opleiding vindt plaats in het Fyxxilab. Dat zorgt voor wat extra's:

  • Voldoende oefenmateriaal
  • Creatieve en innovatieve ruimte, een 'Klas van de toekomst' met verschillende innovatieve STEM & STEAM-tools, ruim ICT-aanbod, ...

    Neem dus zeker ook even een kijkje op www.fyxxi.be!

Spreker(s): Kurt Van Houtte

Vorm: Workshop

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Hans De Four
Leerkracht