LEGO in het kleuter- en buitengewoon BaO : Fyxxi Opleiding

Lego Bulldozer
Flickr

Inleiding

In deze opleiding krijg je een overzicht van de verschillende mogelijkheden die LEGO Education biedt om met kleuters en kinderen van het buitengewoon onderwijs aan de slag te gaan met ICT en STEAM. 

Inhoud

STEAM Park

Dit gloednieuw LEGO pretpark is een topper. Bij elk bezoek aan het STEAM Park gebruiken kinderen hun aangeboren instinct om te verkennen, experimenteren, observeren en spelen terwijl ze attracties, spelletjes en scènes bedenken en bouwen.

Alle onderdelen van het STEAM park zijn uitgewerkt met praktische oefeningen om leerkrachten te ondersteunen en de interesse van kinderen te wekken terwijl ze samen de spannende STEAM-wereld ontdekken.

Early Simple Machines Set

De Early Simple Machines set bestaat uit een doos DUPLO-blokken en 8 bouwinstructies. De set bevat o.a. tandwielen, hefbomen, katrollen en wielen & assen,… Uiteraard dienen de fiches slechts ter inspiratie en zijn de mogelijkheden eindeloos, maar dat laten we je zelf ontdekken.

Creative LEGO Duplo

Laat de creativiteit de vrije loop met deze fantasierijke LEGO DUPLO bouwset. De set brengt niet enkel inspiratie voor grote ideëen in jonge geesten, maar ze draagt bij aan de ontwikkeling van de de fijne motoriek wanneer ze bouwen, afbreken en opnieuw opbouwen.

Ook hier bieden de bouwkaarten steun en inspiratie, eindeloos bouwplezier!

Story Telling

Deze set is ontwikkeld om de principes van het vertellen van verhalen aan te leren alsook voor taalontwikkeling. Kinderen bouwen hun eigen DUPLO-wereld en bedenken allerlei scenarios die er zich in afspelen. Ze vertellen verhalen aan elkaar, koppelen hun werelden en kruipen in de rol van de personages.

Voorstelling Fyxxilab

Deze opleiding vindt plaats in het Fyxxilab. Dat zorgt voor wat extra's:

  • Voldoende oefenmateriaal
  • Creatieve en innovatieve ruimte, een 'Klas van de toekomst' met verschillende innovatieve STEM & STEAM-tools, ruim ICT-aanbod, ...

Neem dus zeker ook even een kijkje op www.fyxxi.be!

Resultaat

Na deze opleiding ben je op de hoogte van het uitgebreid aanbod aan DUPLO tools binnen LEGO Education gamma. Je krijgt van ons bergen tips & tricks over hoe je ze kan inzetten in jouw klas.

Spreker(s): Kevin Bostoen, Aygul Aktas, Annelies Van Hoorebeke

Vorm: Workshop

Hans De Four
Leerkracht

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
kleuter 3, 4, 5 jaar
 vak wetenschappen en techniek

bulo alle
 vakken wetenschappen en techniek, ICT
Info
Soort Nascholing of activiteit
Publicatie19-09-2019
Nummer 95615
Categorie
Nascholing - Studiedag - Workshop
Trefwoorden
DuploEasy Simple MachinesFyxxigamingLEGOLEGO EducationpresentatieprogrammerenSTEAMSTEAM ParkSTEMstorytellingICT-eindtermenictopkc