Stemtraining voor leerkrachten

Foto stemopname
Instagram Vocal Logopedie

Uit onderzoek is gebleken dat meer dan de helft van de leerkrachten vroeg of laat te maken heeft met stemproblemen. In de klinische praktijk merken we een enorm aantal leerkrachten op met gelijkaardige klachten: heesheid, weinig draagkracht, stemvermoeidheid, te hoge stem… Lesgeven is een stembelastend beroep en vraagt veel van onze stem. 

Door een overbelasting van de stemplooien en een foute spreek- en zangtechniek kan er een organisch letsel ontstaan. Vaak kunnen een aantal tips en stemergonomische aanpassingen leiden tot het voorkomen van een langdurig stemletsel. 

Door een workshop te organiseren, is het mogelijk om uw team hierin te ondersteunen, hun stembelastbaarheid te vergroten en hun spreek- en zangtechniek te verbeteren. De focus ligt op stemhygiëne, stemopwarming en oefeningen op ademhaling, ademsteun, stemprojectie en articulatie. Aan de hand van praktische tools kunnen jullie zelf aan de slag. Voorkomen is nog altijd beter dan genezen. 

 

Doelgroep

De praktische workshop is gericht op leerkrachten. Leerkrachten met en zonder stemproblemen zijn welkom. Aan de hand van stemtechniek kan je een gezondere stem bekomen die draagkrachtiger en voller is. 

 

Kwaliteit

De workshop wordt gegeven door Anouk De Vleeschhauwer. Zij heeft een praktijk in Elsene en werkt uitsluitend aan stem, zang en articulatie. Regelmatig worden er workshops georganiseerd voor logopedisten en andere professionelen. Daarnaast werkt ze in AZ Alma waar tweemaandelijks multidisciplinaire stemklinieken georganiseerd worden en bij Bernadette Timmermans voor het optimaliseren van stem en articulatie bij beroepssprekers. 

De workshop vindt plaats in haar praktijk in Elsene maar kan op aanvraag ook op een andere locatie en datum gegeven worden. 

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
kleuter 3, 4, 5 jaar
lager 1e, 2e, 3e, 4e, 5e, 6e leerjaar
bulo alle
secundair 1e graad a en b
aso 2e, 3e graad
bso 2e, 3e, 4e graad
kso 2e, 3e graad
tso 2e, 3e, 4e graad
buso alle
dko alle
graduaatsopleidingen (hbo5) alle
lerarenopleiding alle
hogeschool alle
universiteit alle
basiseducatie alle
secundair volwassenenonderwijs alle
privésector alle
 vak niet vakgebonden
Sleutelcompetentie
Lichamelijke en geestelijke gezondheid
Leercompetenties
Info
Soort Nascholing of activiteit
Publicatie19-09-2019
Nummer 95663
Categorie
Nascholing - Studiedag - Workshop
Trefwoorden
bijscholingheesheidleerkrachtennavormingprofessionaliseringstemgebruikstemtrainingworkshopworkshop STEM