Starterscarrousel

cirkels met n
Onderwijscentrum Brussel

Inhoud en aanpak

Starten met een nieuwe job is altijd spannend. Voor een beginnende leraar is dit misschien net nog een tikkeltje spannender, want je krijgt meteen de volle verantwoordelijkheid. Er komt dan ook heel wat op een starter af: de leerresultaten en het gedrag van de leerlingen, de relatie met de collega’s en ouders, de praktische organisatie van je lespraktijk, de visie van de school…

Bovendien kom je in Brussel terecht in een boeiende en uitdagende stad waar meertaligheid en diversiteit van leerlingen een rol speelt.

Het goede nieuws is dat je er als starter niet alleen voor staat! De directeur, collega’s en andere starters zorgen voor steun. In het Onderwijscentrum Brussel is de starter welkom op de starterscarrousel. Dan krijgt hij of zij de kans om een leervraag, uitdaging of discussie voor te leggen aan andere startende leraren en OCB'ers. We wisselen uit rond een gekozen casus, geven tips en scheppen ruimte om de het verhaal in een breder perspectief te plaatsen.

Er staan drie momenten ingepland. Je bent welkom op elke bijeenkomst: zo ondersteunen we elkaar gedurende het hele schooljaar. 

Doelgroep

Het vormingsaanbod van het Onderwijscentrum Brussel is voor de schoolteams van het Nederlandstalig onderwijs in Brussel. Deze vorming richt zich tot leerkrachten basisonderwijs, secundair onderwijs, SES-leerkrachten, zorgcoördinatoren en directeurs die nieuw zijn in het vak of in Brussel.

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
niet niveaugebonden alle
 vak niet vakgebonden
Info
Soort Nascholing of activiteit
Publicatie20-09-2019
Nummer 95780
Categorie
Nascholing - Studiedag - Workshop
Trefwoorden
BrusselBrussels onderwijsstartende leerkrachtstarter