Congres vreemde talendidactiek


Het jaarlijks congres vreemde-talendidactiek gaat dit jaar door op dinsdag 9 november 2021 in de gebouwen van de Universiteit Hasselt, campus Diepenbeek.

Deze editie biedt een erg gevarieerd en boeiend programma. Onze sprekers brengen dan ook, ieder vanuit hun eigen expertise, actuele en relevante thema’s aan. Nicolas Ancion, de bekende Luikse schrijver, zal een interessant atelier geven over leesonderwijs, in samenwerking met Griet Depoortere, leerkracht Frans in Heule (Spes Nostra). Samen hebben ze een project opgezet voor het 3de jaar van het SO dat ze ieder jaar herhalen en dat ze zullen voorleggen. Verder gaan we in op het belang van uitwisseling (Marie-Claire Catoul, Françoise Masuy, Gilles Huaux), remediëring, foutenanalyse en leren leren (Philippe Cuylaerts, Iris Haentjes, Isabelle Delnooz), digitale tools en digitale ondersteuning (Giedo Custers, Dimitri Bongers, Pascale Fierens), expliciet grammaticaonderwijs (Isabelle Peeters), uitspraakonderwijs (Valeria Catalano), internationale taalcertificatie en de rol van de Franse ambassade ten voordele van het onderwijs Frans in Vlaanderen (Alliance française, Thypaine Biard-Hamon) en uiteraard de nieuwe eindtermen voor de 2de en 3de graad (Valeria Catalano). 

In het programma kan u de omschrijvingen vinden van de ateliers en presentaties. Ieder atelier/presentatie heeft ook een label gekregen. Zo is onmiddellijk duidelijk over welk soort activiteit het gaat: interactie, lezing, workshop… .

Naar jaarlijkse gewoonte zijn ook de Vlaamse uitgevers van de partij om hun nieuwste uitgaven voor te stellen.

Inschrijven kan via het inschrijvingsformulier op onze website. Wacht niet te lang want de ateliers/presentaties zijn snel volzet!

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid?
Interculturalis vzw
Organisatie

Ontdek ook