Congres vreemde talendidactiek

logo Interculturalis
Universiteit Hasselt

Het jaarlijks congres vreemde-talendidactiek gaat dit jaar door op donderdag 14 november 2019 in de gebouwen van de Universiteit Hasselt, campus Diepenbeek.

Dit jaar gaat de aandacht naar die aspecten van de klaspraktijk die niet alleen het onderwerp van maatschappelijk debat zijn en in de media vaak worden besproken, maar vooral focussen op dieper inzicht enerzijds (de link tussen linguïstiek en didactiek, de plaats en het belang van woordenschatonderwijs, het belang van inzichtelijke grammatica, de noodzaak om literaire teksten meer te integreren in het onderwijs Frans vreemde taal) en de praktische uitwerkingen anderzijds. Zo zoomen we in op motiverende documenten, nuttige bronnen en inspirerende werkvormen (leerlingen betrekken via het chanson, boîte à outils pour la classe de FLE, l’interculturel dans le professionnel, le plaisir de lire, bouger en classe de FLE, la poésie dans le premier degré, outils sur internet, TV5 Monde, le film francophone, organiser l’interaction à l’oral), maar ook op specifieke noden (dyslexie en het vak Frans). Verder stellen we twee interessante initiatieven voor die het leren van taal en integreren van cultuur binnen een bepaalde context voorop stellen (Belgium on stage, EUR.FRIENDS) en programmeren we de opleiding ‘Interculturele communicatie: van ergernis tot begrip’.

In het programma kan u de omschrijvingen vinden van de ateliers en presentaties. Ieder atelier/presentatie heeft ook een label gekregen. Zo is onmiddellijk duidelijk over welk soort activiteit het gaat: interactie, lezing, workshop… .

Naar jaarlijkse gewoonte zijn ook de Vlaamse uitgevers van de partij om hun nieuwste uitgaven voor te stellen.

Inschrijven kan via het inschrijvingsformulier op onze website. Wacht niet te lang want de ateliers/presentaties zijn snel volzet!

Daisy Apiecionek
Administratief personeel

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Gratis lesmateriaal en inspiratie

  • voor alle vakken en onderwijsniveaus
  • gemaakt en gedeeld door leraren en organisaties
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp
Al meer dan 20 jaar dé referentie voor tienduizenden leraren. Zo werkt het.
Registreer Veilig en gratis
Al lid? Meld aan
Niveau en vak
lager 6e leerjaar
 vak Frans

secundair 1e graad a en b
aso 2e, 3e graad
bso 2e, 3e, 4e graad
kso 2e, 3e graad
tso 2e, 3e, 4e graad
 vak Frans

lerarenopleiding alle
 vak

hogeschool alle
 vak

secundair volwassenenonderwijs alle
 vak Frans
Sleutelcompetentie
Andere talen
Info
Soort Nascholing of activiteit
Publicatie25-09-2019
Nummer 95895
Categorie
Nascholing - Studiedag - Workshop
Trefwoorden
congresdidactiekFransvreemde talenvreemde talen lerenvreemde talenonderwijstalen