GlunderGroeiGroep

Juichende vrouw
Pixabay

Hoe groot is je woordenschat die je gebruikt in de klas om te zeggen wat je niet zo fijn/goed vindt?

Eerlijk? Als het gaat over wat we niet willen hebben we een legio van keuzemogelijkheden. Zit stil, zwijg, let op, stop ermee, doe niet zo vervelend, hou op, laat dat, ...
Hoeveel verschillende woorden gebruik je om te zeggen wat je wel fijn/goed vindt?

Eerlijk nu, we moeten in eerste instantie even denken.   Goed gedaan, flink, prima, ...

We zijn het niet gewoon! En dat is jammer! Hoog tijd dus om hier wat aandacht aan te geven. Niet als een extra taak. Taken heb je immers genoeg! Wel gaan we anders werken. Anders kijken naar kinderen en naar jouw taak/taken. 

Hoe geef je aandacht aan positiviteit in je klas?

Je kan bijvoorbeeld aandacht schenken aan het Glunders uitlokken door complimenten te geven. Je bespreekt met de klas de kracht van een compliment. Wat het met je doet als je er eentje geeft (en het ontvangen wordt) of als je een complimentje krijgt. 

Door gebruik te maken tools en tricks ga je, ook de positieve woordenschat van je kinderen vergroten. Langzaam aan leer je complimenten geven én ontvangen. Dit met behulp van o.a. Schatgravers, relaxatie oefeningen en droedelen.

Elke sessie een andere focus met als rode draad telkens Schatgravers-werkvormen.

Je leert positief naar jezelf te kijken.  De kinderen van je klas worden je ‘partner in crime’ om  je positieve vibes door te geven. positief in het leven staan, hier oog voor hebben en dit benoemen ... dus genieten.

Voor kleuterleerkrachten en lagere school leerkrachten. 

Inbegrepen in de prijs zijn de uitgebreide hand-outs, zodat je na een half jaar toch nog weet hoe die ene werkvorm ook weer ging en wanneer je hem best kan inzetten.

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan