Sterke en gemotiveerde lezers, ook in mijn klas?!

cover sleutels voor effectief begrijpend lezen
Vlor

De bekendmaking van de PIRLS-resultaten eind 2017 bracht heel wat teweeg. Veel leerkrachten beamen dat het begrijpend leesniveau van hun leerlingen wel een opkikkertje kan gebruiken. Heb jij ook dat gevoel? Wil je graag weten hoe je de leesvaardigheid van je leerlingen kan verbeteren? Wil je op een geïntegreerde manier aan technisch lezen, begrijpend lezen en leesplezier werken? Wil je de effectieve leestijd van de kinderen verhogen? Heb je nood aan concrete tips om ook in jouw klas een leesrijk klimaat te creëren?

Uit een reviewstudie die we afgelopen jaar voerden, kwamen er vijf sleutels naar voren die essentieel zijn voor een effectief leesonderwijs (zie publicatie VLOR. Deze sleutels vertalen we naar concrete ideeën om het leesonderwijs in je klas en op school te optimaliseren. We bespreken praktijkgerichte suggesties om op een motiverende manier aan de eindtermen leesvaardigheid te werken. Daarbij staan we onder andere stil bij klasorganisatie, leesmateriaal en de ondersteunende rol van de leerkracht.

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
lager 1e, 2e, 3e, 4e, 5e, 6e leerjaar
bulo alle
 vak niet vakgebonden
Info
Soort Nascholing of activiteit
Publicatie09-10-2019
Nummer 95980
Categorie
Nascholing - Studiedag - Workshop
Trefwoorden
begrijpend lezengemotiveerde lezersleesplezierleesvaardigheidPIRLSSleutels voor effectief begrijpend lezentechnisch lezentalen