Invloed van media op ons aankoop- en eetgedrag : Lezing

Groente
Pixabay

Lessenreeks: Misvattingen over voeding

Lezing 5: Invloed van media op ons aankoop- en eetgedrag.
Dinsdag 18 februari 2020 van 19.00 tot 21.00 u. in GENT – campus Schoonmeersen HOGENT

Spreker: Prof. Tim Smits (KU Leuven)

Inhoud
Slechts een deel van ons menselijk denken en doen is gestuurd vanuit bewuste en rationele beslissingen. Dat wil tegelijk ook zeggen dat we sterk beïnvloed worden door de omstandigheden waarin we beslissingen nemen en door subtiele variatie in de communicatie rond die beslissingen. Zulke invloeden worden vaker benoemd als nudges (zie Sunstein & Thaler, 2008: Nudge). Omdat we ook in toenemende mate in een media-omgeving leven (en dat we daar veel meer dan vroeger onze eigen selectie in maken), worden we dus ook voortdurend subtiel en minder subtiel door die media beïnvloed, ook wat onze voedselkeuzes betreft. Misschien maken we nog wel bewuste keuzes in wat we eten, maar de portiegrootte bijvoorbeeld wordt ook sterk door de omgeving beïnvloed. In een eerste deel gaan we eerst dieper in op de theoretische principes van overtuiging via communicatie en dan passen we dat toe, via studies en anekdotes op hoe verschillende media een effect hebben.

Doelgroep

Studenten, leerkrachten binnen het vakgebied wetenschappen en/of voeding, diëtisten, professionals werkzaam in de voedingsindustrie

Prijs

Een lezing bijwonen kost €25. Voor studenten en medewerkers van EhB en HOGENT zijn de lezingen gratis. Studenten uit andere instellingen betalen €15. Voor leerkrachten wetenschappen/voeding en werknemers uit de voedingsindustrie (PC 118 en 220), wordt het inschrijvingsgeld betaald door Alimento.

HOGENT
Organisatie

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan