Lezing : De ingrediënten van voedselfraude

Rode paprika in een waterstraal
Pixabay

Lessenreeks: Misvattingen over voeding

Lezing 8: De ingrediënten van voedselfraude
Dinsdag 5 mei 2020 van 19.00 tot 21.00 u. in BRUSSEL – campus Bloemenhof EhB

Spreker: Prof. Thierry Backeljau (Universiteit Antwerpen)

Inhoud
Paardenvlees in lasagne zonder een melding daarvan op het etiket, olijfolie aangelengd met goedkope olie, kweekvis die verkocht wordt als Wilde zalm, … Allen bekende voorbeelden van voedselfraude. Zo nam Europol begin 2017 voor 230 miljoen euro aan vervalste levensmiddelen in beslag. Voedselfraude blijkt soms big business te zijn en er blijken nog andere levensmiddelen en ingrediënten betrokken te zijn bij fraudegevallen in voeding. Professor Thierry Backeljau deelt tijdens deze lezing zijn ervaringen en bedenkingen over het thema voedselfraude. Prof. Backeljau werkte onder andere mee aan de Pano-reportage over 'Bushmeat'. Dat is vlees van wilde (beschermde) dieren uit het Afrikaanse regenwoud dat wordt binnengesmokkeld in ons land en te koop wordt aangeboden.

Doelgroep

Studenten, leerkrachten binnen het vakgebied wetenschappen en/of voeding, diëtisten, professionals werkzaam in de voedingsindustrie

Prijs

Een lezing bijwonen kost €25. Voor studenten en medewerkers van EhB en HOGENT zijn de lezingen gratis. Studenten uit andere instellingen betalen €15. Voor leerkrachten wetenschappen/voeding en werknemers uit de voedingsindustrie (PC 118 en 220), wordt het inschrijvingsgeld betaald door Alimento.

HOGENT
Organisatie

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Gratis lesmateriaal en inspiratie

  • voor alle vakken en onderwijsniveaus
  • gemaakt en gedeeld door leraren en organisaties
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp
Al meer dan 20 jaar dé referentie voor tienduizenden leraren. Zo werkt het.
Registreer Veilig en gratis
Al lid? Meld aan