Inspiratieworkshop voor leerkrachten

leerkrachten/begeleiders tijdens een inspireratieworkshop van Lynn Bruggeman
lynn bruggeman

Geen idee hoe je aan een beeldatelier begint? Zit je met je handen in het haar als je denkt aan de chaos en de rommel die het met zich meebrengt?

Deze bijscholing speciaal voor leerkrachten in het basisonderwijs ontwikkelt, geeft je enkele handvatten om er zelf aan te durven beginnen. Je bekijkt hoe je zo'n les kan aanpakken, je leert alternatieven zoeken en gaat zelf creatief aan de slag.

Deze coaching zet in op de plezierbeleving van zowel leerling als leerkracht en kan op maat van de school/leerkrachten gegeven worden.

Doelstellingen:

  • Als eerste onderzoeken we de obstakels die horen bij een beeldatelier en zoeken we gepaste alternatieven.
  • We bekijken waar de nadrukken liggen in een beeldatelier en gaan aan de slag met kleine creatieve opdrachten om het 'out-of-the-box-denken' te stimuleren.
  • Tot slotte bespreken we hoe je je kan inspireren en plezier beleven in een beeldatelier.

Voor wie: leerkrachten in het basisonderwijs
Plaatsen: max. tien deelnemers
Duur: twee uur
Voor het creatief gedeelte kan gekozen worden uit: bellenblaasdruk, spetterkwettervogels, marmeren, waterverftechnieken, stempelbattle, action jackson, slazwierderkunst, actief tekenen op muziek.

Extra info: Het is ook mogelijk om de twee te combineren: eerst een creatieve intro voor de leerkrachten en daarnaast een workshop in je klas. Je bekijkt zo hoe je dit nu in de praktijk kan omzetten. Als leerkracht kan je hier observeren en mee begeleiden. Deze workshop kan op maat van de klas gemaakt, neem hiervoor contact op.

Lynn haar lessen zijn enorm uitdagend. Leerlingen leren hun eigen grenzen kennen in het beeldend vormgeven. Hieruit putten ze meer zelfvertrouwen om eigen creaties te maken en staan ze versteld van wat ze in hun mars hebben. (Juf Julie, Basisschool De Toverbol)

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan