Where is the Water?! : Serious Urban Game rond duurzaam watergebruik

logo Serious Urban Game Where is the Water?!
ew32

Where is the Water?! is een gloednieuw educatief stadsspel rond duurzaam watergebruik, waarbij de stad het spelbord is en er gebruik gemaakt wordt van tablets. De Serious Urban Game (SUG) stuurt jongeren op pad in hun stad of gemeente. Per team voeren de jongeren missies uit en worden ze uitgedaagd door dilemma’s over watergebruik en hun eigen watervoetafdruk. Al doende ontdekken de jongeren het verband tussen hun consumptie en de watervoorraden wereldwijd en leren ze duurzame initiatieven in hun buurt kennen. De game sensibiliseert en activeert jongeren om duurzame waterkeuzes te maken!
De SUG Where is the Water?! is een samenwerking tussen de ngo Join For Water en [ew32], de Vlaamse distributeur van diverse Serious Urban Games.

Het spel richt zich op jongeren uit de derde graad van het secundair onderwijs van alle onderwijstypes. De focus ligt voornamelijk op leerlingen uit het technisch en beroepsonderwijs.
Het spel kan gespeeld worden met max. dertig personen. Je koopt per leerling een licentie aan.
Een volledige gamesessie duurt in totaal drie uur, verdeeld in een introductie (dertig min.), het spel zelf (twee uren.) en een nabespreking (dertig min.).
De game vraagt de begeleiding van een GameMaster. Je kan zelf de opleiding tot GameMaster bij [ew32] volgen of tegen een meerprijs beroep doen op reeds opgeleide GameMasters.

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Join For Water
Organisatie

Ontdek ook

Bekijk alle