Gesprekken met ouders

Tekening van twee figuren en tekstballonnen die overlappen
Pixabay

Inhoud en aanpak

We voeren allerlei gesprekken met ouders: gesprekken aan de schoolpoort, slechtnieuwsgesprekken, oudercontacten…

Om in dialoog te gaan kan je je als leerkracht een aantal inzichten en vaardigheden eigen maken. Hoe zorg je ervoor dat ouders een gelijkwaardige partner zijn in het gesprek? Welke technieken kunnen helpen om een gesprek in goede banen te leiden? Hoe speelt jouw eigen communicatie een rol?

Je gaat in de voormiddag aan de slag met noodzakelijke ingrediënten om goede oudergesprekken te voeren. Je krijgt de kans om uit een aantal workshops te kiezen om uit te wisselen en een aantal communicatietechnieken in te oefenen.

In de namiddag zijn er twee workshops waarbij we dieper ingaan op een aantal Brusselse uitdagingen. Eén workshop gaat over het voeren van moeilijke gesprekken. De tweede workshop gaat over anderstaligheid als mogelijke drempel binnen de communicatie.

Doelgroep

Het vormingsaanbod van het Onderwijscentrum Brussel is voor de schoolteams van het Nederlandstalig onderwijs in Brussel. Deze vorming richt zich tot  leerkrachten, SES-leerkrachten, zorgcoördinatoren en directeurs van het basisonderwijs en secundair onderwijs. Schrijf je in. 

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan