Co-teaching voor inclusie

leerkrachten met leerlingen in de klas
Flickr

Co-Teaching voor inclusie

Situering
Tijdens deze introductiesessie focussen we op het belang van afstemming tussen co-teachers en verkennen we de
verschillende aspecten daarvan. We leven ons in aan de hand van enkele oefeningen.

Daarna gaan we in op de verschillende werkvormen van co-teaching en verbinden dit meteen met inclusie.
We expliciteren onze eigen denkbeelden met betrekking tot inclusie en gaan in op hoe ‘de leerkracht als reflective practitioner’
hier een hefboom toe kan zijn.

Co-teaching introductie: 
Ben je klasleerkracht in de lagere school en denk je eraan om samen met één of meerdere collega’s voor de klas te gaan staan? Ben je directie van een lagere school en wil je je team motiveren om mee te stappen in het verhaal van co-teaching? Ben je zorgcoördinator  in de lagere school en denk je in co-teaching een hefboom te zien om nog intenser te werken aan inclusief onderwijs? 

Dan is deze vorming op jouw maat!

Deze vorming vloeit voort uit de expertise van het onderzoeksproject ‘Co-teaching voor Inclusie’, waarbij laatstejaarsstudenten en leerkrachten van verscheidene lagere scholen betrokken waren.

Programma
Tijdens deze introductiesessie focussen we op het belang van afstemming tussen co-teachers en verkennen we de verschillende aspecten daarvan. We leven ons in aan de hand van enkele oefeningen.

Daarna gaan we in op de verschillende werkvormen van co-teaching en verbinden dit meteen met inclusie. We expliciteren onze eigen denkbeelden met betrekking tot inclusie en gaan in op hoe ‘de leerkracht als reflective practitioner’ hier een hefboom toe kan zijn.

Voor co-teachers die nog verder ondersteund willen worden in het ontwikkelen van hun inclusieve lerarencompetenties, organiseren we een vervolgtraject van twee halve dagen. We gaan samen aan de slag met jullie casussen en benutten instrumenten om breed te kijken naar de eigen inclusieve klas- en schoolpraktijk.

Doelgroep

Deze sessie richt zich tot leerkrachten, directies, pedagogische begeleiders, onderwijs betrokkenen... die algemene informatie willen over hoe je co-teaching optimaal kan opstarten en opvolgen zodat je kan werken aan inclusief onderwijs.

Deze vorming vindt plaats op Campus Sint-Niklaas.

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan