Leren in een Future Classroom Lab

FCL zones
FCL

Het Future Classroom Lab (FCL), ontwikkeld door European Schoolnet, is een inspirerende leeromgeving in Brussel die bezoekers uitdaagt om na te denken over de rol van pedagogie, technologie en design in hun eigen klaslokaal. In de 6 leerzones kunnen de bezoekers op ontdekkingstocht gaan naar elementen uit het 21e -eeuwse leren: de rol en vaardigheden van leerlingen en leerkrachten, leerstijlen, ontwikkeling van de leeromgeving, huidige en nieuwe technologieën en trends die onderwijs beïnvloeden. Het FCL heeft al meerdere scholen en organisaties overtuigd een eigen leerlabo te bouwen.

Tijdens deze opleiding gaan we kijken wat leren in een Future Classroom Lab inhoudt. Wat doen leerkrachten en leerlingen in een eigen Future Classroom. Kunnen we onze eigen Future Classroom bouwen? Hoe beginnen we daaraan?

Deze opleiding is gericht naar leerkrachten en directies die aan de slag willen met innovatie in hun klas of school. Maar nog niet goed weten hoe dit dan exact aan te pakken.

Registratie is verplicht omdat het aantal plaatsen beperkt is. Scholen kunnen maximaal 3 personen sturen. Mochten er toch nog plaatsen over zijn dan kunnen er meer dan 3 komen.

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
kleuter 3, 4, 5 jaar
lager 1e, 2e, 3e, 4e, 5e, 6e leerjaar
bulo alle
secundair 1e graad a en b
aso 2e, 3e graad
bso 2e, 3e, 4e graad
kso 2e, 3e graad
tso 2e, 3e, 4e graad
buso alle
dko alle
basiseducatie alle
secundair volwassenenonderwijs alle
 vak niet vakgebonden
Sleutelcompetentie
Digitale competenties
Leercompetenties
Info
Soort Nascholing of activiteit
Publicatie28-11-2019
Nummer 98075
Categorie
Nascholing - Studiedag - Workshop
Trefwoorden
digitale leeromgevingFuture Classroom LabICTinnovatieinnovatief onderwijsinnovatieproceskrachtige leeromgevingleeromgevingmediaictopkc