Hulp nodig bij het creëeren van professionele leergemeenschappen op school?

folder met tekst teamschool
domoderefontiro

Vijf auteurs schreven vanuit hun onderzoek én praktijkervaring het boek Team School om leraren te inspireren en te ondersteunen in het ontwikkelen van professionele leergemeenschappen. Bijkomend geven twee van hen - Pieter Sprangers en Wouter Schelfhout - indien gewenst ook keynotes, workshops en diepgaande procesbegeleiding op scholen over dit thema.

Teamwerk wint steeds meer aan populariteit in het onderwijs. Door samen te werken hoeven leraren en begeleiders uitdagingen zoals het aanscherpen van expertise, de groeiende diversiteit onder leerlingen, de grote werkdruk en de veranderende regels van de overheid niet langer alleen aan te pakken. Helaas blijken in de praktijk niet alle manieren van samenwerken even effectief. Dit boek en de bijhorende mogelijke begeleidingen op school ondersteunen lerarenteams om op een succesvolle en gedragen manier samenwerking binnen de schoolmuren en over scholen heen te organiseren.

Aan de basis van een goede samenwerking staat de creatie van leergemeenschappen om tot sterkere professionalisering van leraren en kwaliteitsvolle schoolontwikkeling te komen. In het boek vind je de belangrijke randvoorwaarden voor zo'n leergemeenschappen. Je ontdekt ook welke verschillende fasen bij de ontwikkeling en inbedding ervan in de school moeten doorlopen worden. Leraren, directeurs, vak- en schoolbegeleiders en onderwijsondersteuners vinden er handvaten in om echt impact te hebben in de klas. Dankzij professionele leergemeenschappen groeien leraren als professional en dat komt de schoolontwikkeling ten goede.

Het boek Team School werd geschreven door Wouter Schelfhout, Pieter Sprangers, Lieke Lochten, Gert Vanthournout en An Buckinx. Zij putten hiervoor uit hun jarenlange praktijk- én onderzoekservaring. Het boek is uitgegeven bij Lannoo Campus. Meer info via deze link. 

Meer info over keynotes, workshops en diepgaande procesbegeleidingen rond dit thema door Pieter Sprangers en Wouter Schelfhout.

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
domo de refontiro
Organisatie