Storytelling en activerende werkvormen : Leuk en efficiënt in OKAN en volwassenenonderwijs.

folder van de provincie Antwerpen
Provincie Antwerpen

Inhoud?

Storytelling is een succesvolle methodiek voor het aanleren van een tweede taal.

Een taal leren doe je via communicatie met anderen. Studenten ontdekken op een leuke manier een taal en verwerven ze door samen interactief verhalen te vertellen, in beeld te brengen of te acteren. Woordenschat wordt uitgebreid, zinstructuren worden verankerd en de taalvaardigheid vergroot.

Tijdens de workshop ontdekken we verschillende basistechnieken en een paar leuke voorbeelden, die we zelf in de klas kunnen gebruiken. Daarna gaan we in groepjes aan de slag met een aantal storytellingoefeningen en ontdekken heel wat inspirerende materialen uit docAtlas.

Door wie?

Marie-Claude Gevaert heeft een jarenlange ervaring in thema's als taal, interculturele competentie, diversiteit, transculturele psychologie, meertaligheid, geweldloze communicatie en geeft al zo'n 16 jaar vormingen aan leerkrachten en begeleiders over deze thema's... Ze tracht met haar opleidingen in groeiende verbondenheid de uitdagingen van deze diverse wereld aan te gaan.

Voor wie?

OKAN leerkrachten, leerkrachten volwassenenonderwijs en secundair onderwijs, zorgleerkrachten, studenten lerarenopleiding

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan