De helden van de bouw : Teamspel over de verschillende stappen van het bouwproces.

De helden van de bouw
De helden van de bouw

Na het spelen van 'De helden van de bouw' kijk je nooit nog op dezelfde manier naar een bouwwerf. Dit spel laat leerlingen ontdekken welke wereld er achter elke kraan schuilgaat.

De bouw is een fascinerende sector die onze omgeving bepaalt. Waar we gebouwen plaatsen, hoe we ze inrichten, hun verscheidenheid. Bouwwerken hebben een enorme impact op ons landschap. 

De spelers ontdekken de vele activiteiten en beroepen die nodig zijn om een bouwwerk te realiseren. En de leerlingen zien spelenderwijs in hoe belangrijk samenwerking is om met een groep tot een resultaat te komen. 

DOELSTELLINGEN

  • De spelers krijgen zicht op de verschillende stappen van het bouwproces: het ontwerp, de ruwbouw, technische installaties en afwerking.
  • De spelers leren de verschillende beroepen in de bouw kennen.
  • Ze krijgen inzicht in ruimtelijke ordening. 
  • Ze ontdekken het belang van samenwerking en duurzaamheid. Via samenwerking leren ze tot een gemeenschappelijk idee te komen dat ze nadien beargumenteren. 

SPELOMSCHRIJVING

De directeur van een groot bouwbedrijf heeft een contract om de stad te vernieuwen en een appartementsgebouw, kantoorgebouw, stadion, school ... te bouwen. 

De spelers zijn verantwoordelijk voor één van deze bouwwerken. Eerst en vooral denken ze na over de stappen van het bouwproces, nadien over de ruimtelijke planning om uiteindelijk over te gaan tot de realisatie van de gebouwen.

Belangrijk is dat alle gebouwen tijdig klaar zijn! Lukt het de spelers om de bouwwerken te voltooien tegen de vooropgestelde deadline en kunnen ze met alle onvoorziene gebeurtenissen omgaan? 

Oplossingen zoeken en samenwerken zijn cruciaal om het doel te bereiken.

'KiddyBuild - De helden van de bouw' is ontwikkeld door De Aanstokerij vzw, in opdracht van BESIX Foundation.

PRAKTISCH
Aantal spelers

15 - 32

Speelduur

Twee lesuren

Begeleiding door De Aanstokerij.

Eén van onze speltrainers komt het spel ter plaatse spelen met je groep.
Na het spel volgt een uitgebreide nabespreking waarbij de groep dieper ingaat op het thema en de inzichten opgedaan tijdens het spel en de link wordt gelegd met de realiteit.

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
De Aanstokerij
Organisatie