Future Teacher 3.0 : Het community of inquiry framework

Thermometer, Compass en journey
Future Teacher

Dit is een journey van Future Teacher 3.0 over 'samenwerkend leren'.

Het community of inquiry framework is een theoretisch model, dat is ontwikkeld voor blended en online leren. In het hart van het model staat de “Educational experience” en daarom heen staan in cirkels de elementen die samen belangrijk zijn om deze experience te bereiken.

De basis voor dit model is de onderwijskundige theorie van het constructivisme. Het constructivisme gaat ervan uit dat de student zelf de kennis opbouwt door interactie met de omgeving, reeds aanwezige kennis en vaardigheden, verwachtingen en (leer)behoeften.

Wat en hoeveel een student precies leert van instructie, is dus vooral afhankelijk van wat de student tijdens het leerproces zelf precies denkt en doet. Een student benadert een leersituatie niet blanco, maar betrekt daarbij de kennis en oplossingsstrategieën die hij al heeft en bouwt hierop voort.

In het hart van het COI model staat de “educational experience”: een diepe en betekenisvolle leerervaring, waarvoor discussie, reflectie en een leercommunity belangrijke elementen zijn.

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid?
Toll-net
Organisatie

Ontdek ook