PlusKeerMin

PlusKeerMin is een nieuwe manier om het hoofdrekenen op een speelse wijze te verbeteren. Los de sommen zo snel mogelijk op door naar het juiste antwoord toe te rennen en deze vervolgens te pakken. Maar pas op! Je wordt ondertussen vanuit het midden beschoten, zorg er dus voor dat je niet geraakt wordt!

+x- is ontwikkeld om het hoofdrekenen tijdens het spelen te verbeteren. Spelers moeten namelijk continu in beweging blijven zodat ze niet geraakt worden, maar om meer punten te verdienen moet je tijdens het ontwijken de som oplossen. Dat niet alleen, want hoe sneller je de som oplost en het juiste antwoord pakt, hoe meer punten je verdient. Het spel daagt de speler uit om zijn/haar hoofdrekenen te verbeteren door zowel plus-, keer- en min sommen op te lossen. Jibly heeft bij het ontwikkelen van het spel bewust gekozen om het webbased beschikbaar te stellen. Dit zorgt ervoor dat het overal makkelijk toegankelijk is. Docenten kunnen het spel op school spelen, of zelfs meegeven als huiswerk.

Het maken van rijtjes sommen kan snel saai worden en zijn doel voorbij schieten. PlusKeerMin biedt de de oplossing. Leer tijdens het spelen! Voor je het weet, droom je de antwoorden bij het zien van de sommen.

Peter Van Gils
ICT-coördinator, Ander

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
lager 1e, 2e, 3e, 4e, 5e, 6e leerjaar
bulo
WiskundeICT
Info
Interactieve oefening
Bijgewerkt: 25-01-2013
Nummer: 21807
Categorie
(Interactieve) animatie
Trefwoorden
aftrekkenoptellenPlusKeerMintafelswiskunde

Ontdek ook