Sporen van WOII : Webquest

In West-Vlaanderen heeft de Tweede Wereldoorlog duidelijke sporen achtergelaten. Op verschillende plekken liggen bunkers, monumenten en andere overblijfselen uit de Tweede Wereldoorlog. Langs de kust van West-Europa lag de zogenaamde Atlantikwall: een lang verdedigingswerk waarmee de Duitsers het bezette gebied aan de westkust verdedigden. Ook hier zijn nog altijd veel overblijfselen van te zien, met name bunkers.

Er zijn steeds minder mensen die de Tweede Wereldoorlog zelf hebben meegemaakt. Daarom is het belangrijk nú zoveel mogelijk informatie van ooggetuigen vast te leggen, zodat de bijzondere verhalen over West-Vlaanderen tijdens de Tweede Wereldoorlog bewaard blijven. Ook voor toekomstige generaties.

In deze webquest ga je op zoek naar sporen van de Tweede Wereldoorlog in West-Vlaanderen en de bijbehorende verhalen. Wat is hier gebeurd? Wat waren de gevolgen van de oorlog voor de inwoners van West-Vlaanderen? Hoe was de situatie op andere plekken aan de West-Europese kust?
Je test eerst je kennis over de internationale situatie voor en tijdens de Tweede Wereldoorlog. Daarna kies je een rol en voer je een onderzoeksopdracht uit. Je maakt uiteindelijk een film, (foto)presentatie of collage.

De webquest is gemaakt in opdracht van Provincie Zeeland en Gemeente Middelburg. Van de webquest is ook een Engelse, Nederlandse en Franseversie voor scholen in Essex, Zeeland en Noord-Frankrijk.

Robieke Podium
Organisatie, firma, vzw

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
secundair 1e graad a en b
aso 2e graad
bso 2e graad
kso 2e graad
tso 2e graad
 vakken geschiedenis - archeologie, pav - mavo - gasv - aspv
Info
Soort Interactieve oefening
Publicatie13-11-2014
Nummer 51558
Categorie
Leerpad
Trefwoorden
AtlantikwallDuitslandEssexgetuigenisNoord-Frankrijkwebquestwereldoorlogwereldoorlog IIWest-VlaanderenWOIIZeeland