My 2050 : Simuleer jouw scenario voor een koolstofarme maatschappij in 2050


Bron

De dienst Klimaatverandering van de Federale Overheid heeft, in samenwerking met WWF, een educatieve tool gelanceerd. Met My 2050 kunnen leerlingen een eigen scenario voor een koolstofarme maatschappij tegen 2050 simuleren.

We weten allemaal dat onze maatschappij voor enorme uitdagingen staat om de uitstoot van broeikasgassen tegen 2050 met 80 à 95% te doen dalen. Dat wil zeggen in één generatie tijd. Daarvoor zijn belangrijke inspanningen nodig en zijn er tal van scenario’s mogelijk. Er is namelijk niet één ideale oplossing of toekomst denkbaar, er moeten keuzes gemaakt worden.
Ook de jongeren van vandaag moeten zich in dit debat mengen. De keuzes die nu gemaakt worden, zullen immers sterk bepalen hoe zij in de toekomst zullen studeren, leven, werken en wonen.

Met de webtool My 2050 simuleren de leerlingen wat de impact is van maatregelen in verschillende sectoren op de uitstoot van broeikasgassen. Het einddoel is een vermindering van de uitstoot van broeikasgassen met 80 à 95%. Hoe ze daaraan komen, beslissen ze zelf met de onlinetool.

Bij de webtool hoort ook een uitgebreide handleiding voor leerkrachten (pdf) en korte animaties zodat het makkelijk is om met de webtool te werken in de klas. De tool is bedoeld voor leerlingen van de derde graad secundair onderwijs. Hij is ook beschikbaar in het Frans en het Engels.

Kleur Bekennen
Organisatie

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan