Kop-op : Omgaan met psychologische problemen

Toegevoegd door Lucie Renard op 05.09.2018
Interactieve oefening

Kop op!, dat is het motto en ook de doelstelling van dit pakketje voor leerlingen. Deze bookwidget werd gemaakt als onderdeel voor een Rode Neuzen Actie genaamd Rode Neuzen wagen. Hier gaan leerlingen actief aan de slag met het thema Psychologische problemen bij jongeren. 

Kamp je met problemen en weet je niet waar je terecht kan? Zoek je (anoniem) hulp? Leerlingen vinden hier alles wat ze nodig hebben om met geheven hoofd verder te gaan en zo steviger in je schoenen te staan. 

Misschien ken je wel iemand met problemen en wil je hem of haar helpen? Dat is een mooi gebaar en even goede reden om verder te klikken! Of je wil gewoon graag meer weten over wat men nu eigenlijk bedoelt met psychologische problemen? Er zijn veel jongeren die kampen met één of meer problemen die in deze Kop-op bundel worden behandeld. Het probleem gewoon begrijpen en erkennen is ook al een goede stap in de richting. 


Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
Lager 2e, 3e graad
Secundair 1e graad A en B
ASO 2e, 3e graad
BSO 2e, 3e, 4e graad
KSO 2e, 3e graad
TSO 2e, 3e, 4e graad
BuSO
Niet vakgebonden
Categorie
Informatief
Trefwoorden
cyberpestendepressiekop-opmoeilijke thuissituatiepestenproblemen thuispsychologische problemenRode Neuzen DagRode Neuzen wagenscheidingstresszelfverwondingveilig online