Ondernemen op school

Op deze projectsite vind je informatie over ondernemen op school.

Ondernemingszin stimuleren is een belangrijke doelstelling in ons onderwijs. Vaak denken we bij ondernemen direct aan mini-ondernemingen. Maar ondernemingszin kan overal en altijd gestimuleerd worden. Het woord zegt het zelf: zin hebben om iets te ondernemen. 

Ondernemen is ook creatief zijn, onderzoeken, plannen, organiseren, communiceren, samenwerken...

KC en Competento

Met de website 'Ondernemen op de school' willen KlasCement en Competento meer visibiliteit  geven aan Ondernemerschapsonderwijs  in Vlaanderen. De expertise van Competento wordt vanaf januari 2012 aangewend om de dagdagelijkse coördinatie van deze nieuwe website te verzorgen.

Competento is sinds 2007 de toegangspoort en wegwijzer voor iedere leraar, van de kleuterklas tot hoger onderwijs, die zijn leerlingen ondernemingszin wil bijbrengen. Dit virtuele kenniscentrum verzamelt en verspreidt net als KlasCement lesmaterialen en methodieken die in de klas gebruikt kunnen worden. Alle lesmaterialen en methodieken uit de Competentodatabank kunnen nu ook op Ondernemen op School geconsulteerd worden.

Dankzij deze samenwerking zal er ook een betere bottom up detectie mogelijk zijn, waarbij zelfontwikkelde lesmaterialen rond ondernemerschap en ondernemingszin nog sneller onder de aandacht kunnen worden gebracht.

Gezocht Klaspraktijken ondernemerszin

Prikkel je de ondernemerszin van jouw leerlingen of studenten met een eigen manier van lesgeven of zelfontwikkeld lesmateriaal? Dan zet Competento & Ondernemen Op School jouw aanpak graag in de schijnwerpers!

WAT ZOEKEN WE?

 Voor een later te verschijnen  publicatie ‘DIY Klaspraktijken ondernemerszin’(werktitel - najaar 2013) zijn we op zoek naar innovatieve & ondernemende  pedagogische werkvormen  en materialen ( didactisch werkmaterialen, lesmethodieken, klasprojecten, simulaties,…)  die door  leerkrachten zelf zijn ontwikkeld.

 

In aanloop naar deze digitale publicatie  zal er tijdens de zomermaanden een wekelijkse reportagereeks op Competento lopen die de ingezonden praktijken  op voorhand  al wat belicht.

meer infohttp://www.competento.be/gezocht-klaspraktijken-ondernemerszin

Met steun van

e

 

 

 

 sponsorlogo van VLAIO