Provinciaal Natuurcentrum

Ben jij student, leraar of docent en wil je de thema’s natuur, klimaat en duurzaamheid in je lessen integreren? Het Provinciaal Natuurcentrum ondersteunt je hierin met begeleide educatieve programma’s, nascholingen en vormingen, uitleenbare educatieve materialen en schoolbegeleiding op maat.

Natuurbeleving en betrokkenheid als basis voor kennis

Ons educatief aanbod voor het onderwijs stelt de kinderen/jongeren centraal. Natuurbeleving en nieuwsgierigheid ligt aan de basis van kennis. De leerkrachten ontdekken samen met hun leerlingen hoe alles in de natuur (en onze leefomgeving) met elkaar verbonden is. Dit “systeemdenken” zet aan tot betrokkenheid en respect voor natuur.

Een formule voor elke individuele leraar en/of schoolteam

Met nascholingen, begeleide programma's, het uitlenen van materialen en begeleidingstrajecten is er een gepast aanbod voor elke school, voor iedere leerkracht, voor elke klas.

Onderbouwde ondersteuning

Ons team bestaat uit MOSbegeleiders, biologen en educatieve medewerkers met heel wat onderwijsachtergrond. Zo garanderen we dat ons aanbod inhoudelijk sterk is en aansluit bij de noden uit het onderwijs.