De Aanstokerij

De Aanstokerij zet je in beweging via spel!

Spel is interactief, ervaringsgericht en motiverend. De ideale vormingsmethode om maatschappelijke thema’s bespreekbaar te maken en het beste uit jezelf en de groep te halen.

Diversiteit, wereldhandel, democratie, milieu, relaties en seksualiteit, communicatie en samenwerking, talenten en competenties … Je vindt bij ons een wereld aan spelthema’s om je groep op een ongedwongen manier aan het denken te zetten.

Zo wakkeren we zowel kinderen, jongeren als volwassenen aan.

Wat bieden wij aan voor het onderwijs?

1/ AANKOOP
Scholen kunnen bij ons spelen en spelenboeken aankopen om zelf mee aan de slag te gaan. Dit kan online via de webshop of in onze spelenwinkel in Leuven.

2/ WORKSHOP IN DE KLAS
Leerkrachten kunnen ons inschakelen om met hun leerlingen een spel over een maatschappelijk relevant thema te spelen en de nabespreking in goede banen te leiden.

3/ NASCHOLING OF PEDAGOGISCHE STUDIEDAG
Leerkrachten(teams), directies en andere onderwijsprofessionals kunnen ons inschakelen voor een nascholing of pedagogische studiedag om met hun team dieper in te gaan op een bepaald thema of vormingsnood via verschillende spelen en speelse methodieken: talenten, competenties, (verbindende) communicatie, teambuilding, inspraak, overleg, werkplezier, feedback geven ...

  • Wil je de teamspirit in jouw team aanscherpen?
  • Ben je op zoek naar speelse, dynamische methoden om de samenwerking in jouw groep te bevorderen?
  • Wil je peilen naar de noden en behoeften van je medewerkers?
  • ...

Schakel onze speltrainers in om je team op een actieve, ervaringsgerichte en plezante manier te vormen! Nadien kan je samen in groep met de verworven inzichten verder aan de slag. 

Ontdek onze speelse nascholingen in onze favorietenmap

// TIP: Naast vaste vormingen, bieden we ook maatwerk aan. Contacteer ons op vorming@aanstokerij.be met je vraag en we bekijken samen met jou wat de mogelijkheden zijn.

4/ ONLINE VORMING
Breng leven in je living met onze online vormingen! Je kan je lerarenteam voorlopig nog niet live samenbrengen. Maar, niet getreurd, je kan bij ons ook terecht voor online vormingen.

Schrijf je in voor een ingeplande vorming of vraag een online vorming aan voor jouw groep op een datum naar keuze.

We presenteren je ook enkele nieuwe online vormingen waarbij we experimenteren met modules die je los van elkaar kan volgen. Voor jou de kans om je nog gerichter te verdiepen in het thema. Het verloopt dan wel online, maar aan enkel 'kijken en luisteren' doen we niet mee. Aan 'interactief en ervaringsgericht' dan weer wel. Kriebelt het al? 

// Meer info over onze online vormingen
// Bekijk onze vormingskalender
// Ontdek onze online vormingen in de favorietenmap


De kracht van spel

De Aanstokerij gelooft in een krachtige leeromgeving die de sterktes van begeleid, ervaringsgericht én actief leren combineert: spel als vormingsmethode.

Ontdek de kracht van spel als vormingsmethode en hoe je het zelf kan inzetten in de klas en op school in de favorietenmap 'De kracht van spel'. Of lees er meer over in onze 'Missie & Visie'.


Leuke weetjes

  • We bestaan al meer dan 40 jaar.
  • Vroeger waren we gekend onder de naam ‘Centrum Informatieve Spelen’.
  • We bestaan uit 19 Aanstokers en een 20-tal actieve vrijwilligers.
  • Je vindt ons in Heverlee (Leuven), maar onze speltrainers gaan elke dag op ‘spelpad’ over heel Vlaanderen en Brussel.

 

Recentste leermiddelen

Alle leermiddelen van De Aanstokerij (67)

Favorietenmappen