Luisterpuntbibliotheek

Luisterpuntbibliotheek

Iederéén kan lezen

Luisterpunt is de openbare bibliotheek voor personen met een leesbeperking (blind, slechtziend, fysieke beperking, afasie, dyslexie/leesstoornis, …). Aan iedereen die geen of moeilijk gewone, gedrukte boeken kan lezen, bezorgen wij lectuur in aangepast leesformaat: brailleboeken en Daisy-luisterboeken. Lid worden en boeken lenen is volledig gratis. Op dit ogenblik hebben we meer dan 34.000 Daisy-boeken, waarvan ongeveer 6000 jeugdboeken. Prijsbeesten, bestsellers, alle boeken die genomineerd zijn voor de Leesjury (vanaf groep 2) en nog veel meer vind je in ons aanbod!

Daisy-boeken kan je op cd of online lezen. Heel wat kinderen en jongeren met dyslexie of andere leesmoeilijkheden lezen onze Daisy-luisterboeken met de gratis Anderslezen-app op tablet of smartphone.

Wat zijn de voordelen van Daisy-luisterboeken?

  • Eigen tempo: je kan de voorleessnelheid aanpassen, zo kan een leerling de snelheid vertragen en op zijn eigen tempo meevolgen in het gedrukte boek om te oefenen met lezen.
  • Divers boekenaanbod: leerlingen die moeite hebben met lezen, kunnen dankzij Daisy-luisterboeken dezelfde verhalen lezen als hun klasgenoten. De grijze jager, Harry Potter, de fantastische boeken van Roald Dahl, De Waanzinnige Boomhut, Het leven van een Loser, de meeslepende verhalen van Marc de Bel, Matilda Masters, Danny De Vos, … ze komen allemaal binnen handbereik.
  • Meer zelfvertrouwen: Dankzij de Anderslezen-app kan een leerling met dyslexie of een andere leesbeperking zelfstandig boeken lezen: een boost voor het zelfvertrouwen!
  • Taalrijkdom: als een leerling boeken leest op zijn eigen emotioneel en intellectueel niveau, leert die heel wat nieuwe woorden bij.
  • Toegang tot de boekenwereld: lezen is niet enkel voor kinderen die graag lezen of voor wie lezen vanzelf gaat. Ook kinderen met leesmoeilijkheden kunnen genieten van verhalen en leesplezier ontdekken!

Campagne Ik haat lezen

Voor kinderen en jongeren met leesmoeilijkheden, en voor hun ouders en begeleiders (leerkrachten, logopedisten, bibliotheekmedewerkers, ...) voeren we samen met Eureka ADIBib de campagne ‘Ik haat lezen’.
Meer info op www.ikhaatlezen.be

Wist je dat …?

Leermiddelen (19)

Bekijk alle

Favorietenmappen (1)