Studio Sesam vzw

 

MISSIE 

Studio Sesam vzw wil de diversiteit zichtbaar maken, mensen en organisaties met elkaar verbinden en bruggen bouwen tussen verschillende gemeenschappen.

AANBOD

De vzw is uitgever van superdiverse kinderboeken, organisator van het Sesam-festival en biedt diensten aan op het vlak van iversiteitscommunicatie. 

Studio Sesam lanceerde een jaar geleden het jeugdliteratuurproject Sesam 2.0 met steun van het Vlaams Fonds voor de Letteren.  Nieuwe creatieve talenten, met of zonder migratieachtergrond kregen de kans om prentenboeken te schrijven en te illustreren met herkenbare verhalen en personages in de wereld van nu. De debutanten lieten zich inspireren door kinderen en werden gecoacht door ervaren boekenmakers en redacteurs uit België en Nederland.

 

Kwaliteit
Dit leertraject resulteerde in de professionele uitgave van 8 kleurrijke Sesam-verhalen over actuele thema's zoals vluchtelingen, migratie, autisme, verlies, armoede, culturele rituelen, ...  gebundeld in 4 prentenboeken en één box én een feestelijke peuterverhaaltje 'Feest voor Ilyas' dat zich afspeelt binnen een moslimgezin. De auteurs geven hierover auteurslezingen en begeleiden workshops.