sCooledu VZW

Kritisch burgerschap, mediawijsheid en digitale geletterdheid gaan hand in hand. Online attitudes aanleren vòòr kinderen zich begeven in online interacties is essentieel. Een leidraad geven aan jongeren die reeds participeren aan sociale netwerken is de verantwoordelijkheid van iedereen. Dit op een leuke positieve en inclusieve wijze aan bod laten komen in de lessen is de uitdaging waar sCoolEdu graag antwoord op biedt.

sCooledu biedt ondersteuning aan scholen in de vorm van een gratis leerlijn, workshops met kinderen en nascholing voor leerkrachten. Via de wedstrijd #SociaalsteSchool inspireren we leerkrachten positief en inclusief in te zetten op projecten die de leerplannen voor mediawijsheid.

De community van geinspireerde leerkrachten zorgt voor feedback en ondersteuning bij het ontwikkelen van de leerlijn en dossiers. Workshops en nascholingen worden met hen ontwikkeld en getest. Door feedback mogelijkheden zorgen we dat we steeds op de hoogte zijn van de snel veranderende digitale wereld waar onze kinderen in op groeien.