OIDA

Oida wil samen met leerkrachten uit het secundair onderwijs werk maken van cognitief sterke lessen. Dat kan op verschillende manieren:

1) Ben je nog niet zo thuis in de materie van hoogbegaafdheid en cognitief sterk onderwijs? Dan is de basiscursus een zeer goede start. Naast allerlei modellen van hoogbegaafdheid krijg je een overzicht van de verschillende mogelijkheden om jouw lessen, jouw school en jouw begeleiding beter op deze groep leerlingen af te stemmen. We bekijken ook op welke manieren deze cognitief sterke leerlingen gaan onderpresteren in je les en wat je er kan aan doen.

2) Ben je op zoek naar meer ideeën om je les uit te werken en welke methodes hierbij het best aanslaan? Neem dan je lesmateriaal mee en we gaan samen aan de slag.

3) Of wat doe je met die onderpresteerders en jongeren met faalangst? Ook hier ga je aan de slag met verschillende casussen en zoek je in groep naar oplossingen om de leerling in kwestie te helpen.

Deze drie cursussen worden op verschillende locaties georganiseerd. Het is ook mogelijk om ze bij jou op school te laten doorgaan.