Connectief - COFEP

Connectief - COFEP

COFEP, het Belgische netwerk van virtuele bedrijven, bestaat sinds 1995 en telt +/- 300 virtuele bedrijven in secundaire scholen, hogescholen en opleidingscentra voor volwassen. COFEP is lid van PEN Worldwide, het wereldwijde netwerk, dat meer dan 7 000 practice enterprises omvat, verdeeld over 46 landen.

COFEP stoomt trainees klaar voor de echte bedrijfswereld door hen aan het werk te zetten in virtuele bedrijven. Zo stimuleert COFEP hun ondernemerschap door hen onder te dompelen in een bedrijfsrealiteit met ERP-bedrijfsprocessen en internationale samenwerking.

Kwaliteitsvolle voorbereiding op vervolgonderwijs én de arbeidsmarkt!
Trainees worden werknemers van het virtueel bedrijf en worden zo geconfronteerd met een waaier aan taken, procedures en afdelingen. Aangezien virtuele bedrijven onderling handel drijven in een wereldwijde gesimuleerde economie, krijgen trainees zeer praktische opdrachten en een realistische documentenflow voorgeschoteld. Dit gaat van registraties in ERP-software en klantgerichte communicatie in verschillende talen tot het ontwikkelen van webshops en het integreren van banksoftware.

COFEP engageert zich uiteraard om te evolueren naargelang de tendensen in het onderwijslandschap én op de arbeidsmarkt. Zo brengt het virtueel bedrijf zowel trainers als trainees dichter bij het bedrijfsleven en worden de slaagkansen van de trainee in voortgezet onderwijs en op de arbeidsmarkt enorm vergroot.

Persoonlijke ontwikkeling met de focus op sleutelcompetenties!
Meertalige communicatie en digitale competenties staan centraal binnen het virtueel bedrijf. Dankzij onze methodologie krijgt de trainer, naast de technische skills, ook een uitstekend zicht op de jobgebonden én persoonsgebonden competenties. Ze kunnen deze observeren en bijschaven, remediëren en differentiëren,  en, op basis van werkzaamheden in het virtueel bedrijf, zelfs ondernemerschap detecteren en stimuleren.

Ook de trainee krijgt inzicht in de eigen skills maar ook in het uiteindelijke jobdoelwit. Hij/ zij verwerft kennis en versterkt zowel vaardigheden als attitudes die essentieel zijn binnen het echte bedrijfsleven.

Verhoogde motivatie door een inspirerende werkplek en uitdagende events!
Een virtueel bedrijf kan verschillende vormen aannemen, gaande van een commerciële kleinhandel tot een groothandel, van een productiebedrijf tot een distributiecenter, van een transportbedrijf tot een boekhoudkantoor. De gekozen specialisatie hangt af van de studierichting of het opleidingsprogramma.

Trainees krijgen ook de kans om aan- en verkopen te doen op beurzen in binnen- en buitenland. Regionale beurzen worden online, maar ook fysiek georganiseerd binnen partnerscholen en -opleidingscentra, terwijl COFEP in het voorjaar BELFAIR, onze internationale beurs voor virtuele bedrijven, organiseert in de grootste expositiehallen van ons land. 

Focus op digitalisering, innovatie en modernisering!
De digitalisering van de maatschappij heeft een snelheidsboost gekregen en wij verwachten van onze trainers en trainees dat ze daarin meegaan. Uiteraard kunnen ze hiervoor rekenen op onze expertise.

Met een gedreven, innovatief team slagen we erin om een doordachte digitalisering te verweven met het DNA van onze Belgische virtuele bedrijven. Via continue coaching en een waaier aan online opleidingen transformeren we ze in bruisende, toekomstgerichte ondernemingen.

Voor meer info: cofep.be of mail naar: arianna.thire@cofep.be.

Leermiddelen (1)