Veranderwijs.nu

Visie van de organisatie

Veranderwijs.nu is een open platform dat mensen bij elkaar wil brengen rond vernieuwingen in het onderwijs. Veranderwijs.nu wil leerkrachten en andere onderwijsactoren steunen en stimuleren om zelf met nieuwe onderwijspraktijken aan de slag te gaan.

 

Vertaling van deze visie

Veranderwijs.nu ondersteunt leerkeerkrachten en andere onderwijsactoren op drie manieren:

  1. We delen inspirerende verhalen op onze website, sociale media en via onze nieuwsbrief. Je kan er zelf ook vragen en oproepen lanceren.
  2. We organiseren regelmatig evenementen (workshops, intervisies, ...). Deze zijn altijd gratis.
  3. In het kader van Veranderwijs.nu lanceert de Koning Boudewijnstichting jaarlijks een projectoproep voor het aanvragen van financiële steun voor het uitvoeren van een vernieuwend project. 

 

Kwaliteit

Vernieuwing laat zich niet sturen. We ontwikkelende daarom een kader voor onderwijsvernieuwing dat zeer breed is. Lees meer over dit kader op www.veranderwijs.nu.

Veranderwijs.nu wordt gecoördineerd door de Koning Boudewijnstichting en gesteund door een stuurgroep met ervaring in innovatie en onderwijs: Ashoka, CEGO, Edunext vzw, Klasse, Mysterie van Onderwijs, Teach for Belgium, STEM-platform, Vlaamse Scholierenkoepel, Vlajo, & Workitects.