Hidrodoe

Beleef water in Hidrodoe! 

In Hidrodoe valt altijd wel iets te beleven. En je wordt er nog slimmer van ook! 

Waterplezier binnen en buiten voor leerlingen van 5 tot 14 jaar. Experimenteer met water en ontdek hoe belangrijk het is voor mens en dier. 

Jaarthema 2021: Schitterend water! Ontdek hoe kostbaar water is!  

Wat hebben we voor jou in petto?

  • De kleuters van de derde kleuterklas krijgen een leuke opdracht als ze toekomen. Door de experimenten te volgen, helpen ze Spetter, de held van de 4D-film. Het doel is om Smos te verslaan en zo het water zuiver te maken. Na al dat experimenteren kijken we samen naar de 4D-film 'Teruggespoeld' en leren ze zo alles over kraanwater. De boswandeling van Professor Tack maakt de dag compleet! In de klas kan je de kleuters al voorbereiden met het Spetterlied, inclusief leuke danspasjes.
  • Kinderen van de lagere school ontdekken Hidrodoe met zoektochten op maat. Kies vooraf op www.hidrodoe.be welk thema het best bij je leerlingen past. Er staan een heleboel interactieve experimenten op ze te wachten! Combineer het experimenteren met een workshop 'Wateronderzoek'. Onder begeleiding van een edutainer ontdekken ze het wonderlijke leven van onderwaterleven in de Hidrodoe-vijver. Samen onderzoeken we de kwaliteitsscore van het water. Liever wat sportiever? Een boswandeling van 5 kilometer met doe-opdrachten daagt je leerlingen voldoende uit. 
  • Tieners van de Eerste graad secundair volgen een gevarieerd programma met een aangepaste zoektocht en een Kahoot-quiz over water. Bovendien kijken ze naar de 4D-film 'Teruggespoeld' over de zuivering van kraanwater. Combineren met een workshop 'Wateronderzoek' of een boswandeling met GPS-zoektocht? Het kan allemaal! 

Met je lerarenkaart bezoek je Hidrodoe gratis. Perfect om alle troeven van het waterdoecentrum te leren kennen. 

Meer info vind je op de website van Hidrodoe.