Meld probleem

Organisatie: Hidrodoe

logo

Leer al spelende alles over water

Klein of groot? In Hidrodoe valt altijd wel iets te beleven. En je wordt er nog slimmer van ook!  Waterplezier binnen en buiten, een indoorrivier op kinderformaat, een gigantische paraplu gemaakt van water, een coole 4D-film en nog 120 andere leuke waterdingen om te doen. Kom zelf experimenteren en ontdek hoe fantastisch water is. 

Hidrodoe heeft een programma op maat voor leerlingen van 5 tot 16 jaar. Wat kan je zoal doen?

  • De kleuters krijgen een leuke opdracht als ze toekomen. Door te experimenteren helpen ze Spetter, de held van de 4D-film, om smos te verslaan. De film zelf is uiteraard inbegrepen in het programma. De rest van de dag kunnen ze een leuke interactieve wandeling volgen op maat van hun kleine beentjes. En omdat we in België leven, is er een alternatief "slecht weer" programma voorzien. Kleuterjuffen kunnen hun klas al voorbereiden op het bezoek dankzij het superleuke Spetterlied, inclusief danspasjes.
  • Kinderen van de lagere school krijgen zoektochten op maat. Juf of meester kan zelf kiezen wat het thema is van de zoektocht en zo de leerlingen naar die doe-opstellingen sturen die aansluiten bij de lessen. Daarnaast kunnen de leerlingen op veldonderzoek gaan in de natuurvijver van Hidrodoe. Zo ontdekken ze het wonderlijke leven van waterbeestjes. Deze activiteit is onder begeleiding van een educatieve gids. En uiteraard kunnen ook de lagere school kinderen op stap in het bos.
  • 1ste en 2de graag secundair kunnen al wat moeilijker materiaal aan  en krijgen dan ook een programma dat op hun lijf geschreven is: aangepaste zoektochten en een reflectief spel dat hen doet nadenken over hun waterverbruik. Als leerkracht kan je hier bovendien kiezen voor een educatieve film over waterschaarste. Ook zij kunnen op wateronderzoek in de natuurvijver of op stap in het bos.

Leerkrachten kunnen gratis op bezoek in Hidrodoe dankzij hun lerarenkaart. Ook als ze nog geen bezoek hebben ingepland. Zo leer je meteen alle troeven van het centrum kennen.

Meer info vind je op de website van Hidrodoe.

Haanheuvel 7, 2200 Herentals, België

http://www.hidrodoe.be

info@hidrodoe.be

014442644

Bekijk alle leden van Hidrodoe (4)

Recentste leermiddelen van Hidrodoe

Niet gratis

Leer al spelende alles over water!

Logo Toegevoegd door Hidrodoe - Nascholing of activiteit
Laatst aangepast op 31-08-2017
Deze activiteit vindt plaats van 01-09-2017 tot 29-06-2018 en van 10-09-2018 tot 28-06-2019

Hidrodoe maakt leren leuk! Meer dan 120 doe-opstellingen staan op jou te wachten. Dé ideale uitstap voor je klas. Bezoek de doe-ruimte en leer al spelende alles wat je altijd had willen weten over water. Beleef water ten volle in de …

0 1 2093

Hidrodoe : Interactief waterDOEcentrum

Logo Toegevoegd door Hidrodoe - Website
Laatst aangepast op 28-08-2017

Vind je water de max? Kom dan naar Hidrodoe, het interactieve waterdoecentrum te Herentals. Ontdek al spelende alles wat je wenst te weten over water. Honderdtwintig doe-opstellingen verwachten je.

Een greep uit het aanbod: 

  • fysische en …
8 7 6448