Veilig Online

Veilig Online

Veilig Online brengt vormingen aan ouders over mediaopvoeding op locatie én online. Er zijn zes thema's: Schermtijd - Schermstrijd?, Sociale media, Internet en privacy, Gamen, Cyberpesten en Online relaties en seksualiteit.

De vormingen zijn interactief, ouders kunnen ervaringen delen met en leren van elkaar. We maken hierbij gebruik van interactieve modules met getuigenissen van jongeren, ouders en experts. De deelnemers worden via een quiz en een stellingenspel uitgenodigd om mee te denken en ervaringen te delen. Ze krijgen hierbij heel wat concrete opvoedingstips. Deze modules kan je ook bekijken op de website van Veilig Online www.veiligonline.be. Na een vorming kunnen de deelnemers thuis alles opnieuw bekijken en nog meer inspiratie opdoen.

Elke school, ouderwerking of andere vereniging kan een vorming van Veilig Online organiseren. Vraag een vorming aan via www.veiligonline.be/vormingaanvragen

Veilig Online organiseert ook af en toe een webinar. Deze zijn gratis toegankelijk voor alle ouders, andere opvoeders en geïnteresseerden.

Veilig Online is een initiatief van Gezinsbond en Child Focus.

Leermiddelen (11)

Bekijk alle