De Klankmakerij

De Klankmakerij

De Klankmakerij bevindt zich in het bezoekerscentrum Dranouter Centrum, in het prachtige Heuvelland.

De Klankmakerij is een plek waar spelletjesfanaten, muziekliefhebbers, hersengymnasten en curieuzeneuzen aan de hand van doe-opdrachten en klankspelen met elkaar in competitie gaan. Wie alle etappes van de Klankmakerij heeft doorlopen, verzamelt onderweg punten, experimenteert met klank en doet allerlei weetjes op.  Zo kom je meer te weten over (folk)muziek, haar festivals, instrumenten & meer. Benieuwd wie aan het eind van alle kamers het meeste punten heeft gesprokkeld…

Je kan deze indoor attractie bezoeken vanaf het begin van de zomervakantie 2021. Deze laagdrempelige uitstap duurt ongeveer twee uur.

Naast De Klankmakerij staat er een speelse, gevarieerde keuze voor schoolgroepen klaar. Zowel natuur, avontuur, cultuur als muziek komt aan bod! Een namiddag ‘Afrikaanse Show’, ‘Afval: daar zit muziek in’, poppentheater… Telkens aangepast aan de leeftijd en in overeenstemming met de leerplannen. 

TIP: Mits gebruik van een frisdrank kunnen schoolgroepen in ons Eetcafé picknicken. De verschillende zalen zijn geschikt voor een inleiding, les of reflectiemoment. Bussen kunnen terecht op de grote, gratis parking.

Ontdek de schooltarieven & schooluitstappen van De Klankmakerij via www.deklankmakerij.be

 

Leermiddelen (13)

Nascholing of activiteit

Sound of Africa: Workshop

Nascholing of activiteit

Fotozoektocht

Nascholing of activiteit

Boerengolf

Nascholing of activiteit

Volksspelen

Bekijk alle