Amadeo kollectif

Amadeo kollectif

A Kollectif Experiment in Imagination


Verbeelding geeft kinderen en jongeren veerkracht! Ze doet dromen, creëren, samenwerken … Met een vleugje fantasie creëer je nieuwe imaginaire werelden. Het ideale opstapje naar artistieke beleving en expressie ... Verbeeldingskracht verruimt de geest! Via collectieve experimenten leren we van elkaars talenten en groeien we als mens.

Amadeo Kollectif
… is een creatieatelier boordevol collectieve experimenten die de verbeelding stimuleren. Deze creatieve, kunstzinnige ervaringen worden professioneel omkaderd door artiesten, pedagogen en ambachtelijk vakmanschap.


Het Imaginarium
… is een brede waaier aan interactieve kunstwerken en installaties. Ze zijn gegroeid uit onze overtuiging dat spel en verbeelding krachtige technieken zijn. Onze begeleiders nemen jouw publiek mee op een experimentele ontdekkingstocht van hun verbeelding en vindingrijkheid. Samen werken ze op een speelse manier aan een collectieve creatie. We zetten jouw doelgroep aan tot dromen, dromen van een andere wereld.


Ontdek hier hoe we de verbeelding van jouw doelpubliek kunnen prikkelen.

https://amadeokollectif.be/nl/

 

Creatieve vaardigheden bijbrengen
In onze interactieve sessies leren leerlingen samenwerken, problemen oplossen, zich creatief uitdrukken en hun talenten ontdekken in een stimulerend kader. Afhankelijk van jouw wensen, werken we aan meer specifieke vaardigheden. Een paar voorbeelden:

verhalende teksten schrijven en overbrengen,
ruimtelijk bewustzijn ontwikkelen,
lichaamsexpressie en emoties uitdrukken,
artistieke voorstellingen uitwerken,
zichzelf creatief presenteren,
spreken voor een publiek,
en nog veel meer!
De leraar krijgt volop de gelegenheid om het project te linken aan bestaande vakken en leerdoelstellingen. Onze projecten beantwoorden aan de eindtermen en ontwikkelingsdoelen.

Een collectief proces met oog voor elk individu
Bij Amadeo Kollectif staat het stimuleren van de verbeelding voorop. We werken daarvoor in groep aan een gemeenschappelijk verhaal, project, product of toonmoment, zonder evenwel het individu uit het oog te verliezen.

Het gaat niet zozeer om techniek. Experimenteren en beleving staan centraal. We willen dat ze op onderzoek gaan, dikwijls samen, maar soms ook individueel. We werken daarvoor gerichte opdrachten uit, aangepast aan jouw doelstellingen, het niveau van de leerlingen en het proces dat ze doorlopen.


Een uniek Imaginarium
Onze begeleiders laten leerlingen kennismaken met een Imaginarium bestaande uit eigenzinnige sculpturen en kunstzinnige installaties. De creatieve interacties en opdrachten zetten de kinderen of jongeren op weg naar de doelstellingen.

Als leerkracht kan je desgewenst afstand nemen van je officiële leraar status en een mede-acteur/acteur worden van de activiteit. Door de gezamenlijke voorbereiding is het ook mogelijk om het project zelfstandig verder te zetten in de klas.

Waarom creatieve projecten voor je leerlingen?
Je moet jongeren leren vertrouwen op hun inventiviteit. Door te experimenteren bouwen ze creatieve hersenen. Creativiteit is belangrijk in een constant veranderende wereld om mee te kunnen. Kunsteducatie helpt kinderen om deze sleutelvaardigheden te ontwikkelen.

Mark Mieras, wetenschapsjournalist.

Leermiddelen (1)