Jabbla

Lezen en schrijven zijn mogelijk mits voldoende begeleiding? SprintPlus is ons softwarepakket voor kinderen, jongeren en volwassenen met lees- en leerstoornissen. SprintPlus kan een tekst voorlezen en helpt daarnaast ook bij het begrijpen van een tekst.

Tekstbestanden in Word of pdf, schoolboeken, berichten op Facebook, online krantenartikelen of een e-mail die je aan het typen bent, SprintPlus leest het allemaal voor. Klik op een woord of selecteer de tekst die je wil horen. Hierdoor steek je minder energie in het ontcijferen van een tekst en kan je je volledig concentreren op de inhoud.

Kom je een moeilijk woord tegen? Klik erop en er opent een venster met een duidelijke uitleg. Bovendien toont SprintPlus ook een verklarende illustratie. Want een beeld zegt soms meer dan woorden.

Ook bij het zelf schrijven is SprintPlus een grote hulp. Twijfel je aan een woord, dan zoek je het makkelijk op. Een andere grote schrijfhulp is Skippy, de woordvoorspeller. Tijdens het schrijven, geeft Skippy jou suggesties. Hierdoor kan je het aantal toetsaanslagen verminderen en je boodschap veel sneller afwerken. Ook foutief geschreven woorden kan Skippy herkennen en verbeteren.

Leermiddelen (10)

Bekijk alle