Blue Bird Docs

Blue Bird Docs

Blue Bird Docs is een non-profit organisatie die als doel heeft mensenrechten te ondersteunen en te promoten met het oog op positieve impact in de samenleving. 

De vzw werd in de zomer van 2020 opgericht als zusterorganisatie van Clin d’oeil films, een productiehuis gericht op creatieve en auteurs gedreven documentaires met een duidelijke voorkeur voor films met een sociaal of politiek statement. Blue Bird Docs focust zich op de ontwikkeling van impact campagnes voor audiovisuele en multimediaproducties.
Impactproductie is het produceren en distribueren van intersectorale impact campagnes die de invloed van een documentaire op de maatschappij vergroot. Goede documentaires hebben de capaciteit om empathie of begrip te genereren en het vermogen om mensen aan te zetten tot betrokkenheid, maatschappelijke veranderingen en sociale actie. Via allerhande activiteiten zorgen we ervoor dat het verhaal van een documentaire zich verderzet na de klassieke distributie. 

In dit kader ontwikkelt Blue Bird Docs vzw lesmateriaal, gelinkt aan de documentaires. Het zijn steeds films met een maatschappelijk relevant thema, gaande van klimaatverandering tot gendergelijkheid en filosofie in het onderwijs. Daarnaast organiseert Blue Bird Docs ook omkaderde vertoningen van de film, zowel voor leerkrachten als leerlingen. 

Leermiddelen (2)