Museum voor Schone Kunsten

Museum voor Schone Kunsten

Het Museum voor Schone Kunsten Gent (MSK) is het oudste museum in België. In de vaste collectie ontdek je ruim 600 topstukken uit de Europese schilder- en beeldhouwkunst, van de middeleeuwen tot vandaag, waaronder een bijzondere collectie (Belgische) kunst uit de 19de en de eerste helft van de 20ste eeuw. De wisselende tentoonstellingen, het uitgebreide publieksprogramma, de museumshop en de brasserie maken het MSK tot een levendige plaats waar we iedereen laten genieten van kunst.
Duik in de wereld van oude Meesters als JHeronimus Bosch, Peter Paul Rubens en Anthony Van Dyck, en van impressionisten, surrealisten en modernisten als James Ensor, Auguste Rodin, Emile Claus, René Magritte en George Minne. Doorheen het parcours ontdek je onze indrukwekkende kunst op papier, en via tijdelijke tentoonstellingen brengen we belangrijke internationale kunst naar Gent.
Het museum laat kunst ook een motor zijn voor dialoog, reflectie, en activering. Daarvoor ontwikkelden we een brede waaier aan laagdrempelige activiteiten, samen met partners uit diverse gemeenschappen.

Leermiddelen (3)