Ankerpunt VZW

 

Ankerpunt vzw is een interdisciplinair centrum waar we samenwerken met psychologen, orthopedagogen, logopedisten, leerkrachten, kinesisten, ... om samen na te denken hoe we het kind, het gezin, de volwassene verder kunnen helpen. We werken in huiselijke sfeer waar iedereen zich veilig en thuis voelt. 

Vanuit onze expertise organiseren we ook lezingen, trainingen en workshops over aanverwante thema's, met Ankerpunt ACADEMIE. Deze kunnen doorgaan in ons Ankerpunthuis, maar ook aangevraagd worden en op verplaatsing gegeven worden.

Ankerpunt STUDIO gaat verder dan het mentale en richt zich ook op het lichamelijke welzijn. Door YOMIQI, KungFun, Yoga, Yogawandelingen, Oogyoga, ... aan te bieden op een laagdrempelige manier, willen wij tegemoet komen aan "een gezonde geest in een gezond lichaam". YOMIQI werd in het Ankerpunthuis ontwikkeld en is een mengeling van speelse, fijne en uitdagende oefeningen uit YOga, MIndfulness en QIgong. We werken in kleine groepjes voor meer persoonlijke aandacht.