Impact Connecting

Impact Connecting

Impact Connecting organiseert de ICT-praktijkdag, -week en de ICT-onderwijsmarkt.

De ICT-praktijkdag is een groot ICT-onderwijsevenement dat sinds 2002 al meer dan 35 keer werd georganiseerd. Sinds 2019 jaarlijks in Leuven met meer dan 1000 aanwezigen uit basis- secundair, volwassenen- en hoger onderwijs.
Sinds 2021 ook in een online vorm, een hele week met meer dan 200 online workshops. 
Registreer op www.ictdag.be om niets te missen!

De nadruk ligt op concrete, praktijkgerichte kwaliteit met workshops van 2,5 uur gegeven door ervaren lesgevers waarin deelnemers hands-on aan de slag gaan en allerlei educatieve ICT-toepassingen leren kennen. Daarnaast kunnen er ook presentaties worden gegeven, zolang het boeiend én praktijkgericht blijft.

Educatieve partners tonen er hun aanbod tijdens de ICT-markt

De sessies worden gegeven door leraren voor leraren, zodat de opgedane kennis zo concreet mogelijk is en meteen toepasbaar in de klas. Ook de organisatie is in handen van leraren en ICT-coördinatoren.

Impact Connecting is ook initiatiefnemer van:

  • HuurHardware: Verhuur van laptops, iPads, projectoren, videocamera's, Xbox en ander IT-materiaal aan scholen, aan educatieve prijzen. Ook een buttonmaker kan je via www.huurhardware.be huren voor wat leuke creativiteit in de klas.
  • Het nieuwsbriefplatform Eduzine dat we gebruiken voor (het archief van) onze EdTech-nieuwsbrief over educatieve technologie. Abonneer op deze nieuwsbrief via www.eduzine.be als je niets wil missen over wat in Vlaanderen beweegt op vlak van ICT en onderwijs.

En jawel ...

Zonder Impact Connecting (toen nog KlasCement GCV) zou deze website nooit hebben bestaan. Zaakvoerder Hans De Four was in mei 1998 de grondlegger van KlasCement, samen met zijn leerlingen. Het begon ooit als een klein internetproject op een secundaire school in Zottegem ...

Hans heeft in 2007 ook eduCentrum vzw opgericht en vandaaruit in 2013 de allereerste educatieve makerspace in Vlaanderen, het Fyxxilab, dat intussen navolging kreeg met tal van makerspaces in STEM-academies. 

Leermiddelen (52)

Bekijk alle