Sensotec nv

Helpen bij leren, dat zit in het Sensotec DNA. Als ontwikkelaar en verdeler van leestools, maar ook hulpmiddelen voor mensen met visuele, lees- en leerproblemen (zoals o.a. dyslexie) maken wij het verschil. 


Ruim 30 jaar geleden, bij de start van Sensotec, lag de focus op hulpmiddelen voor blinde kinderen, hun ouders en leerkrachten. Sindsdien groeide Sensotec uit tot een bedrijf van bijna 40 medewerkers en 3 vestigingen. Ook onze oplossingen breidden zich steeds verder uit.


Op vandaag is de hoofdpijler van ons bedrijf “lezen in al z’n facetten”, van het Boekies leesbevorderingsplatform voor 4- tot 14-jarigen tot de Anderslezen app voor luisterboeken, bruikbaar voor iedereen die moeilijk of zelfs helemaal niet (meer) kan lezen.  Of je nu lees- of schrijfhulp nodig hebt als leerling, student, eens je uit werken gaat of als oudere persoon, onze hulpmiddelen bieden deze mogelijkheid.  Ons streven? Dat onze klanten hun talenten ten volle kunnen ontplooien en volop kunnen deelnemen aan het leven van elke dag.


Ons R&D team in Jabbeke spant zich dagelijks in om onze preventieve, remediërende en compenserende software verder te perfectioneren en ons aanbod uit te breiden met waardevolle digitale lees- en leertools. We zijn een dynamisch en geëngageerd bedrijf met ervaren consulenten en een eigen support- en hersteldienst.  Dankzij onze ondersteuning op maat, ben je zeker van een doeltreffend en duurzaam gebruik van de aangeboden hulpmiddelen & tools.

 

We zijn van bij de start ook leverancier voor het LeesVoor project gratis voorleessoftware van de Vlaamse overheid, met onze compenserende producten Alinea en Kurzweil 3000


Als aanvulling op onze educatieve leesgame Lezergame, verdelen we sinds begin 2020 ook het leesinterventieprogramma Bouw!, de remediërende spellingsoftware BLOON en het online leesbevorderingsplatform Boekies, producten van ons zusterbedrijf Lexima.


EIGEN ONTWIKKELINGEN

Voor onze afdeling visuele hulpmiddelen ontwikkelden we over de jaren heen zelf verschillende hardware oplossingen zoals de braille decodeermachine Braildec, het voorleestoestel Reporter Smart, het braillenotitietoestel EuroScope Apex en recentelijk ook nog de my Board Buddy smartboardvergroter. Ook heel wat app’s zagen het licht, waaronder de  de bekroonde KNFB Reader app en verschillende leesapp’s voor Daisy-boeken


Terwijl we in de onze afdeling lees- en leeroplossingen ooit startten met de lokalisatie van de Amerikaanse software Kurzweil voor de Europese markt (en we doen dit nog steeds), ontwikkelden we ondertussen heel wat eigen producten zoals de tekstvoorspeller WoDy, de compenserende softwaresuite Alinea en de educatieve leesgame Lezergame.


Sommige ontwikkelingen worden zeer ruim ingezet. Zo wordt onze Anderslezen app zowel door mensen met visuele problemen als kinderen en jongeren met dyslexie gebruikt voor hun Luisterpuntbib-luisterboeken.


VAN ALLE MARKTEN THUIS

Terwijl heel aantal van onze ontwikkelingen ook hun weg vonden naar het buitenland, zijn we zelf ook verdeler van verschillende gerenommeerde merken in de wereld van de visuele hulpmiddelen. In onze zoektocht naar goed onderbouwde innovaties engageren ons regelmatig voor studies in samenwerking met universiteiten en externe partners en gingen in 2020 ook een partnerschap aan met het bedrijf Lexima, de Nederlandse marktleider in dyslexiehulpmiddelen.

 

OOK BEZIELER VAN ...
www.dyslexie.be
De nood aan informatie rond dyslexie groeit, samen met het aantal mensen bij wie vroeg of laat dyslexie vastgesteld wordt. Algemeen wordt aangenomen dat tussen 5 en 8% van de Nederlandstalige bevolking in mindere of meerdere mate dyslexie heeft. Met dyslexie.be biedt Sensotec een platform aan waarop informatie rond dyslexie gebundeld wordt. Lees er dus alles over dyslexie na.

www.online-daisy.com
Online Daisy is het referentieplatform voor online en audio ervaringen voor mensen met een visuele beperking of leesstoornis. Het levert DAISY boeken, maar ook audio-, e-kranten en magazines, rechtstreeks af op de smartphone, tablet en/of pc van de gebruiker. Met 150.000 actieve gebruikers is Online Daisy de markleider in Zweden, Finland, Noorwegen, Frankrijk, Australië  en België.