Vlaamse Olympiades voor Natuurwetenschappen

Vlaamse Olympiades voor Natuurwetenschappen

De Vlaamse Olympiades voor Natuurwetenschappen zijn de “Olympische spelen” in de natuurwetenschappen. Deze wedstrijden hebben als doelstelling leerlingen te motiveren en te stimuleren om zich verder in de natuurwetenschappen te verdiepen. 

De disciplines zijn aardrijkskunde, biologie, chemie en fysica. Er zijn telkens twee rondes en een finale per vakgebied. Elke deelnemer krijgt een getuigschrift van deelname. De finalisten ontvangen een prijzenpakket en een diploma. De beste finalisten worden afgevaardigd naar de internationale wetenschapsolympiade die jaarlijks door andere landen worden georganiseerd. Voor biologie en chemie kunnen we steeds de 2 besten sturen. Geografie kan jaarlijks met 4 deelnemen. En voor fysica gaan er afwisselend 2 of 3 Vlamingen en 3 of 2 Walen.  

De Junior Olympiade Natuurwetenschappen is voor leerlingen van de tweede graad secundair onderwijs. Hun olympiade overkoepeld de vier disciplines en omvat twee rondes. De dertig besten ontvangen een gouden, zilveren of bronzen medaille en een prijzenpakket.

De gemiddelde prijzenpot die jaarlijks onder 5 olympiades wordt verdeeld bedraagt +/- 25.000 EUR.

 

Leermiddelen (4)