CANON Cultuurcel

CANON Cultuurcel

CANON Cultuurcel is de cultuurcel binnen het Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming.

Geniet samen met je leerlingen van cultuur. Zo ontdekken ze hun sterktes en talenten en leren ze zich uitdrukken in een taal die hen het beste ligt. Cultuuronderwijs is namelijk geen vak op zich, het is verbonden met het hele aanbod binnen onderwijs. Hoe leerlingen zichzelf en de wereld zien, is cultureel bepaald.

Wil je samen met je leerlingen een cultureel project op poten zetten? Heb je  een goed idee, maar zoek je nog ondersteuning? Of zoek je gewoon inspiratie om je klas op een originele manier van cultuur te laten proeven? Ontdek op ‘Cultuurkuur.be’ een heleboel cultuurpartners waarmee je samen projecten kan opstarten en hun scholenaanbod kan raadplegen. Met inspirerende praktijkvoorbeelden willen we jou als leerkracht een idee geven hoe jij je leerlingen cultuur kan doen beleven.

Als je dat idee hebt, kunnen we via ‘dynamoPROJECT’ zorgen voor zowel financiële, logistieke als inhoudelijke ondersteuning.

Zoek je het liever buitenshuis? Via ‘dynamoOPWEG’ en De Lijn reis je met je leerlingen gratis naar tal van cultuurschakels.

Misschien ontmoeten we je wel op de jaarlijkse Dag van de Cultuureducatie, of op de Cultuurdagen voor de lerarenopleiding?

CANON Cultuurcel is ook je aanspreekpunt voor al je vragen rond lezen binnen onderwijs en onderzoek en beleid rond cultuureducatie.

Benieuwd naar hoe we dat invullen? Surf snel naar onze website of stel je vraag op canon@ond.vlaanderen.be

www.canoncultuurcel.be

Leermiddelen (64)

Bekijk alle

Favorietenmappen (9)

Bekijk alle